Åh....o efterlängtade helg!

Tjoho ! Fredag, helg och ledig tid image32. Detta en reaktion som inte funnits så ofta. Pga att det under nästan hela vårat förhållande inte funnits möjlighet till mer än några timmars barnledighet i sträck, vilket alltid fyllts ut av arbete som fått passas på att göras, så har det inte känts som någon tid att ta igen sig, få vara på tu man hand, och återfå krafterna på. Nu har det dock ändrats, och mer barnledighet kommer bli framöver, vilket man innerligt bara hoppas kommer att fortsätta fungera.

Den barnlediga tiden är så betydelsefull, både för att få tid att komma närmre varann och ta hand om relationen, och även för att få en välbehövlig vila. En tanke slår mig att den extra ansträngning för relationen som frånvaron utav detta utan tvekan utgjort , kanske är något som delvis är en bakomliggande orsak till våra kriser. För honom som kommit in som en ny medlem av en redan existerande liten familj, måste det ha inneburit en stor omställning och trötthet med det ständiga konfronterandet av barnen som nu lever under samma tak som honom, sju dagar i veckan. Att då inte ens få de välbehövliga avbrotten, mer än tiden då de är på dagis/skola, och kortare stunder hos pappan, måste ha varit något som extra mycket har varit ansträngande för honom. Att han trots detta säger att han inte tycker det är några större problem med att barnen bor här, och att de inte haft möjlighet att stanna borta längre, tar jag med en nypa salt, då han delvis inte har erfarenheten av vilken skillnad det innebär att leva med att regelbundet få lite barnledig tid, om än inte stor, och att han dessutom erkänt att styvföräldraskapet varit  långt jobbigare än han anade att det skulle bli. Utöver detta har det inte undgått att missa hur uppstressad och irriterad han ofta blivit av sådant som en mer luttrad förälder inte reagerar nämnvärt över. 

Oavsett inställning så bör det innebära en klar förbättrad förutsättning för vårt förhållande.  Den föregående helgen innebar en liten försmak. En ledig kväll som för ovanlighetens skulle kunde tillbringas på tu man hand. Förväntandsfulla känslor, lekfullhet, och tända ljus ledde till att inte ens en film hann att ses igenom förren det slutade som det ofta gör i filmer. Även om sex inte är något som enbart är förpassat till barnledig tid, så blir det en helt annan upplevelse när den inte behöver göras bakom en låst dörr, utan varhelst man känner lust för. Ser verkligen fram emot fler stunder av det slaget. image34

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0