En smekning

Vart går gränsen?

Det hände innan jag hann reagera. Ett nära samtal. Lite smålulliga blickar efter ett antal vinglas. Där satt vi och pratade om våra partners och barn, och jag passade på att stoppa lite mer mat i munnen, när det plöstligt hände. Den där smekningen, över min mage. Som höll sig kvar en liten stund för länge för att det skulle kännas naturligt och normalt. Tusen tankar slog mig på en gång. Att magen knappast lär har varit platt eftersom jag satt böjd framåt medan jag åt, och att jag tyckte det var lite pinsamt att han kände på mig just då. Och vad gör han? När ska han ta bort handen? Är det inte lite pinsamt lång tid nu?  Vilka tittar? Jag var så förvånad och chockad att jag inte ens vågade titta upp, utan fortsatte äta som om inget hänt. Som att det var värdens naturligaste sak. Och kanske var det det. Kanske var det bara för mig som det kändes väldigt intimt. För närgånget när han smekande förde handen några gånger fram och tillbaks över min mage där jag satt i en klänning med bara det tunna tyget imellan. Inte gjorde det lättare heller när han konstaterade att jag nog kunde få i mig lite mer mat med min hårda mage som han kallade det. Ska man skratta eller gråta....Min mage som numera känns som rena degklumpen. Samtidigt kan jag inte hjälpa att orden och gesten fick mig att känna mig lite åtrådd. Inte förminskades det heller av att han senare på kvällen försökte ta tillfället i akt att ta upp min värkande fot för att smeka och knåda denna. Men då hann jag reagera och dra mig undan.

Tankarna har snurrat sedan dess. Har jag gjort något fel? 

Jag har känt mig lite smått skyldig, fast ändå inte. Det var ju hans initiativ och jag som drog mig undan och avbröt det från att utvecklas. Men ändå...känner jag mig skyldig för att känslan av att vara lite åtrådd, om än helt oskyldigt, trots allt fick mig att bli lite upprymd.




.


tornado

Just nu ser mitt hem ut som det gått en tornado genom det. Ja okey...lite överdrivet då ;). Det ligger papper högt och lågt. Det  står sån där disk i diskhon som jag inte kör i diskmaskin. Det ligger kläder lite här och var. Skor i högar framför dörren. Osv osv. Olustkänslan har kommit som ett brev på posten. Jag har extremt lätt för att börja vantrivas och bli smått deprimerad när det är stökigt. Därför försöker jag undvika att det ska bli såhär. Såhär igengrott. Men ändå går det inte att undvika fullt ut. Ibland kör det bara ihop sig. En fylld vecka, följd av en fylld helg, och nu en vecka fylld av trötthet, ger omedelbart tydliga spår efter sig i hemmet.

Längtar efter helgen. Efter att få det städat igen. Ta mig lite tid för hemmet och få ordning och struktur på livet igen.


Lessam dag

Idag var det en riktigt vissen dag. Har blivit riktigt redigt lessen två gånger. Man skulle kunna tro att jag har pms eller något, men då jag tidigare blivit lessen av bägge ämnena tidigare så har det nog inte någon del i det hela.

Vid första tillfället var jag hemma hos PV och hjälpte till att städa och rensa, och råkade hitta ett par prylar från något av hans ex. Inga speciella saker på något sätt. Men ändå grejor från något ex. Ja för att förtydliga det så var det hårgrejor. Detta hade jag sett tidigare för rätt länge sedan, och ifrågasatte då vad han hade kvar dom för, och fick till svar att han hade kvar det för att någon kanske kunde ha användning för det. Eh...jaha. Vem då? För min del känner jag inget minsta intresse av att använda hans ex grejor, hur opersonliga de än må vara. Dessutom har jag inget behov av det då jag har mina egna hårgrejor. Och vilken annan kvinna skulle komma att sova över där nu? Inte har han för egen del heller någon som helst användning för det då han inte har så mycket hår kvar så det finns något att använda det på.

Den gången lät jag det vara. Jag hade frågat honom, och fått ett svar, och gav honom en försiktig "pikning" om att det kanske vore dax att göra sig av med det. Trodde han skulle förstå, och kanske även känna sig lite dum för att de där sakerna stod kvar. Men icke. Idag stötte jag somsagt på dessa ting igen. Lika oanvända som sist. Och nu växte de där känslorna till sig....och jag kände mig bara så besviken och lessen för att han inte kunnat visa mig lite mer respekt med att göra sig av med sina gamla exares grejor. Jag kräver inte mycket tycker jag på det området. Det gör mig inget som helst att han har kort på exare tex, vilket jag förstått att det kan göra för andra. Det gör mig inget heller att han har kontakt med vissa ex. Men att spara deras personliga prylar, ja det har jag ingen större förståelse för. Och då menar jag prylar som man inte fått, utan som har varit deras. Varför ha kvar sådant? Ja nu kanske jag generaliserar lite. Det kan möjligtvis finnas vissa undantag på prylar som inte skulle spela någon större roll.

För min del rensade jag ut mitt ex schampo, tvål och tandborste för ett år sedan åtminstone....och då tyckte jag ändå jag var pinsamt sen. Då hade vi varit ihop några månader. Likadant tog jag itu med barnens pappas grejor som låg lite här och var, och som han av lathet råkat lämnat kvar sedan separation. Overaller och andra bilmekgrejor bland annat. Tyckte det inte riktigt var passande att ha kvar mina exares grejor längre när jag ingått ett såpass seriöst förhållande. Det var nog det som gjorde mig extra lessen, att jag för egen del ändå gjort mig av med mina saker för hans skull, och att han inte kunnat gjort det för mig, trots att jag påpekade det lite finkänsligt. Det fick mig även att undra vad han egentligen har för tankar. Tanken for genom huvudet, om han har kvar sakerna utifall det tar slut mellan oss, och för att då ha för andra tjejer.

Nästa ledsamhet blev med barnen, som jag hämtade från deras pappa. Eftersom jag har barnen den mesta tiden, tycker de ofta det är väldigt roligt att vara hos honom. Vilket jag på ett sätt kan förstå, eftersom han med sina helgträffar enbart får den lättsamma delen med barnen. Alla slitiga och tråkiga vardagsgöromål kommer han undan ifrån dom. Han slipper kämpa med att dra upp dom på vardagsmorgonen, och tjatet om maten, tandborstningen och läggningen varje kväll. Han kan istället koncentrera sig på de mer roliga bitarna. Att vi har detta upplägg är inte heller något val av mig, eller av honom ska tilläggas, det bara är det enda möjliga alternativet som vi haft hittills. Såvida han inte ska säga upp sig från sitt jobb vill säga. Men så drastiska krav har inte jag ställt på honom, eller han på sig själv.

För att återgå till ämnet så var minstingen lessen på vägen hem, och ville hellre stanna hos pappa där det är roligare. Nu har jag förvisso vant mig rätt väl med att höra sådant. Under årens gång har det ofta hänt att barnen haft perioder då de längtat mer till pappa eller mig, och blivit lessna vid överlämnanden. Det som var jobbigare nu är att denna period då de haft större längtan efter pappa, denna gång varit väldigt lång nu. Utöver det har jag verkligen lagt mig vinn om att försöka få in mer  kvalitetstid med barnen med jämna mellanrum, eftersom jag vetat med mig att jag haft för lite av den varan tidigare. Faktum är även att jag de sista 2 månaderna gjort mer med barnen än vad pappan gjort. Trots detta så verkar detta aldrig kommas ihåg. Troligtvis för att vardagstiden med allt tjat är så mycket längre så de där utflykterna och sakerna som vi hittar på drunkar i allt det andra, det tråkiga.

Jag försökte till en början att som vanligt tänka logiskt och rationellt. Det är klart att det är roligare hos pappa, de har ju bara den roliga tiden. Det har ju även haft sina perioder då de saknat migmest, och då jag har varit mest populär. Jag satte mig även ner och frågade lugnt den äldste om vad som var roligare hos pappa, vilket ledde fram till samma slutsatser. Men ändock tog tillslut de där känslorna över. Tårarna började välla upp i ögonen och trots att jag snabbt gick iväg till tvättstugan för att ta itu med tvätten och gömma mina känslor, så hann den äldste se och följa efter.

Kan bara konstatera att det ändå blev ett givande samtal, trots min omogna reaktion. Tröstande berättade den älste om att de visst hade det roligt hos mig, och att den äldste ärligt talat inte kunde minnas så speciellt många saker som de gjort med pappa. Däremot att de varit större saker som h*n uttryckte det. Jag undrade hur då, och fick då höra om bion som de gått på och leklandet som varit så stort. Okey förståeligt, men ändå surt att höra. Faktum var nämligen att jag hade planerat exakt samma saker jag också....men att pappan hunnit först, bägge gångerna. Min undran är nu bara hur framtiden ska bli med barnen, då jag känner att det börjat tära alltför mycket känslomässigt med barnens reaktioner som de nu haft rätt länge. Mitt i allt kom nämligen känslan över mig....om att kräva att pappan ska ta dom hälften av tiden, vilket jag aldrig känt förr. Samtidigt vill jag ju det inte. Och egentligen går det ju inte ens att tänka på, eftersom vi inte har det alternativet. Det var bara en känsla av desperation som kom över mig för att jag inte vet någon råd om hur man kan gå vidare, och hur man kan bättra på situationen, då jag känner att den lediga tiden jag har med barnen blir en kamp för att ha det så roligt som möljligt. Som en tävlan mot pappan, vilket ju inte alls känns bra. Men ändå. Vad gör man för att väga upp den stressiga, tråkiga och jäktiga tiden som blir på dagarna. Vad har man att sätta emot den som är ledig hela veckorna, och enbart kan ägna sig åt barnen den lilla tid de är där. Inte att jag måste vara bättre. Men det börjar alltmer ändå kännas nödvändigt att uppskattas åtminstone litegrann.


Kvalitetstid...jo jag tackar.

Så var det min tur igen att ha barnen hela helgen. Den senaste tiden har jag lagt mig vinn om att försöka göra något tillsammans med barnen dessa helger, som att åka till badhuset tillsammans, något lekland eller liknande. Denna gång hade jag lite sjå att kunna hitta på något. Jag har inte så gott om pengar för stunden, så därmed ville jag undvika ställen med inträden, och det var inte så fint väder att jag tyckte badstranden kändes lockande. Egentligen hade jag också tusen och en saker som jag ville hinna med hemma, men eftersom detta är ett faktum som i princip är konstant, så finns det inget annat val än att ignorera detta imellanåt för att få någon tid överhuvudtaget med barnen. Och jag vet att den där tiden med barnen brukar ge så mycket tillbaks. Så tillslut hade jag bestämt mig. Det fick bli en kortare tur denna gång, till en större lekpark i en större grannstad. Där hade vi inte varit på något år åtminstone, så det skulle nog barnen bli glada över. Den äldsta hade dessutom vid allahelgona bett om att få åka dit snart, då vi råkade vara i närheten så han fick syn på parken.

Ganska sent på eftermiddagen kom vi så äntligen iväg. Egentligen alldeles för sent. Men iväg hade jag bestämt mig att vi skulle.

Det dröjde inte länge innan det kändes fel. Direkt när vi kom fram kutade minstingen glad i hågen iväg före mig och den äldste som på ett mycket ovanligt sätt gick och drog benen efter sig och glodde i marken. Efter en stunds lekande försökte jag dra ut vad det handlade om, varvid jag fick till svar att det ju inte fanns någon som h*n kände där. Lite förvånad måste jag säga att jag blev, då det aldrig tidigare verkar ha bekommit. Kanske något man kommer få höra mer framöver? Efter en stunds lekande blev sedan den älste kissnödig, så jag försökte snabbt samla ihop dom bägge för att gå till toaletterna som ligger en bit bort. Detta gick dock inte så enkelt som jag hoppats. På vägen var de nämnligen bara tvungna att doppa tårna i den breda poolen som ligger där, vilket slutade i att minstingen ryckte av sig kläderna i ett nafs och hoppade i utan en tanke på att det saknades medtagen handduk. Den äldste blev då avundsjuk på att denne inte också kunde njuta av att få bada lite, då denne inte på samma enkla sätt ville visa upp sig naken, och gick därmed och småsurade. Tillslut lyckades jag med med löfte om mer bad få med dom bägge för att gå bort till toaletterna för att undvika att den äldste snart skulle kissa på sig. Återigen struttade minstingen glad i hågen iförväg....naken och dan så att alla mötande både tittade och vände sig om, och den äldste gick som tidigare och drog benen i marken efter sig.

När äntligen kissningen var gjord klagade den äldste över att denne var hungrig. Jaha...visst det var ju inte så konstigt med tanke på att denne varit och lekt med kompisar hela dagen och inte ens tagit sig tid att komma in en stund och äta. Dumt av mig förstås att inte ha sett till att få i mat i alla....oavsett om det var önskat av dom eller ej, för nu blev vi tvungna att avbryta allting för att gå iväg för att försöka få tag på något ätbart. Jag visste att det låg en kiosk a lá miniservering en liten bit längre bort, som i den äldstes släpandes bens takt....tog en hel evighet att ta sig till. Väl framme visade det sig förstås att de inte heller fanns något som dög för den hungrige. Efter lite funderande insåg jag att det inte fanns något mer mataktigt ställe i närheten så återigen fick vi ta en oändligt långsam tur bort till bilen, och nu började jag få en aningens svårare att stå ut med den äldstes släpiga steg. Minstingen och jag hoppade därför in i bilen, och hann trots fastspännande av småbarnet åka en bit och möta upp den äldste på vägen. Vid detta lag hade jag nog inte vidare munter uppsyn.

Iväg for vi så slutligen. Jag tog siktet på MacDonalds en bit bort i stan, och tänkte att ifall vi var snabba eventuellt kunde hinna en liten tur tillbaks igen. Detta fick jag däremot snabbt tänka om då den äldste ville stanna på Macdonals för att leka, varvid jag lät ungarna bestämma hur de ville göra, och de slutligen kom överens om detta. Nåväl....kanske bäst det med tanke på hur sent det trots allt var. Men när vi kommmit fram, parkerat och klivit ur bilen får jag syn på att minstingen inte har sin luvtröja på sig. Efter lite genomsökande av bilen och utfrågning av barnet får jag reda på att den blivit avkastad borta i parken. Suck och stön. In i bilen igen. Den äldste ljudligt beklagande sig över sitt klantiga syskon, varvid jag fick medla och förklara att de ju trots allt bägge två varit skulden till att saker och ting tagit väldigt lång tid denna dag. Efter det blev det tyst.

Efter en snabb färd tillbaks, hade jag turen på min  sida att snabbt hitta tröjan då minstingen med nöd och näppe lyckades komma ihåg var denne lagt ifrån sig tröjan. Så in med den i bilen. Snabbt tillbaka. Parkera på samma ställe och så äntligen in. Beställde maten, men hann knappt sätta mig förren den äldste började beklaga sig över vilket tråkigt lekställe detta MacDonalds hade. Och sådär fortsatte det.

På vägen hem kände jag mig allt annat än nöjd över den viktiga kvalitetstid vi fått tillsammans. Tjurig, trött och lessen var jag, och kunde knappt inte känna mig som en sämre morsa.  Ibland blir allt bara så fel, trots att man velat så rätt. Där bilden om hur ungarna glatt skulle få leka av sig, medan jag kunde sitta och ta det lugnt en stund, borta från all stress från alla krav i hemmet, och bara få njuta av att se barnens glada och nöjda ansikten. Ingenting blev det av det. Det gladaste minnet från denna stund var väl isåfall minstingen spontana nakendopp. Får försöka ha det i minnet.

RSS 2.0