Ny dag

Idag känns det verkligen som en ny dag, och då inte menat bara med att det blivit ett nytt dygn, utan att det verkligen är som en ny dag. Var ju väldigt krasslig igår, och allmänt svag, trött på mig själv och det mesta, och lite smått deprimerad, även om jag väl inte direkt skrev det uttryckligen. Men nu skiner solen här, jag fick iväg barnen till skillnad mot igår då jag försov mig, och har gått en promenad igen. Skönt! Känner mig så mycket nöjdare med mig själv, även om mycket av dan förstås återstår och det fortfarande finns gott om tid att sabba den.;) Känner mig iallafall mer uppåt idag och även om jag fortfarande är rätt redigt förkyld, så känner jag mig iallafall bättre än igår. Måste dock se till att ta det ganska lugnt rent fysiskt. Så några träningar blir det inte. Och det vore bra att se till att vila en hel del om det bara finns möjlighet till det. Måste verkligen se till att få mer sömn. Inatt gick det nog hyfsat med det, vilket väl också kan vara en anledning till mitt förbättrade mående, men även gärna lite vila under dan när jag är såpass sjuk som jag är just nu. Märker att det tar väldigt mycket på krafterna.

Ser fram emot imorgon. Längtar sjukt mycket efter PV! image101

Saknad

Slås idag av saknad efter någon jag ofta saknat genom åren. Ett ex. Han som blev min första sambo. Trots att det är många många år sedan nu, så saknar jag honom fortfarande. Nu kanske ni reagerar och tycker att det är märkligt att jag saknar honom nu, när jag har en ny pojkvän som jag dessutom säger mig älska mycket. Men det jag menar är att det är vissa bitar av honom jag saknar. Inte att byta ut min pojkvän. Jag saknar hans sätt att dela hushållet med mig, på ett så självklart sätt som det borde vara i alla relationer. Själv är jag nämligen periodvis dödligt tråkad på allt vad matlagning heter, framförallt dagar som denna, när man är sjuk och allt är extra tungt. Nu finns det dock ingen här just nu som skulle kunna ta hand om mig. Så detta är bara jag som skriver av mig lite saknad.

Jag saknar också det enorma sätt han hade att ta hand om mig när jag var sjuk, trött eller bara allmänt svag. Jag minns hur han lagade mat som skulle vara extra "närande" till mig när jag låg nerbäddad och sjuk under ett lager av täcken. Jag minns hur han på eget bevåg masserade mina fötter varje gång som jag mitt i natten kom hem efter helg-natt-jobbet där jag hade stått ett antal timmar i sträck. Jag minns hur han kom och satte sig bredvid badkarskanten och masserade mina axlar eller gjorde annat som var skönt bara för att han bara brydde sig om mig.

Nu i efterhand inser jag verkligen vilka fina gester det var. Nu inser jag verkligen att det definitivt inte är något som förekommer i varje förhållande. Det är långt ifrån alla killar som ser det som självklart att dela lika på arbetet i hemmet. Det är långt ifrån alla som bryr sig om när ens tjej är sjuk. Det är långt ifrån alla som finner ett nöje i att visa omtänksamhet. Minns med viss bitterhet hur det var med ett annat ex, och vilken oempatisk inställning han hade när man var sjuk. Att  han skulle komma och säga att han skulle laga mat till mig, och ta hand om mig, var något man kunde se sig i stjärnorna efter. När han däremot själv var sjuk så skulle  han självfallet bli ompysslad.

Kanske blir ni fundersamma över de känslor jag har över detta ex som jag saknar, och det får erkännas att jag många gånger genom åren har ältat om det verkligen inte finns en chans. Jag saknar ju så många bitar av honom. Men varje gång jag i huvudet har berört ämnet har jag fastnat vid samma problematik....jag har inte de känslorna kvar för honom längre. Han är en vän och mer än så har jag inte känt för honom på åratal. Och hur många fina bitar han än hade som pojkvän, även om där givetvis fanns endel svåra bitar också, så kan jag inte påverka känslorna. Han är bara en vän. En mycket älskad vän.


Besökare

Jag ser att det varje dag finns många fler besökare än de som valt att kommentera. Nu vet jag själv att man ibland inte har något att kommentera, eller ork och lust till det, vilket är helt förståeligt. Jag skulle däremot verkligen uppskatta och bli glad om ni andra någon gång också ville lämna en liten kommentar eller avtryck. Vore helt enkelt  kul att veta mer om er =).  Inget tvång somsagt...men klart uppskattat. 

Ägglossning

Och nu kommer jag inte prata om det man kanske kan tro med tanke på ett inlägg jag gjorde igår där jag skrev att jag hoppas få fler barn ;). Vi har inte på långa vägar satt igång att försöka bli med barn. Det är en massa annat som måste hända först. Som att flytta ihop, att ordna vårt osäkra ekonomiska läge, stadga oss osv osv. Somsagt...jag står i väntans tider på alla möjliga sätt och vis...medan tiden bara tickar på. =/

För att återgå till det jag skulle säga. Igår hände en lite fascinerande sak. Eftersom jag denna period inte har mått så vidare bra psykiskt, så har även sexlusten blivit kraftigt försämrad. Men så igår var det som någon plötsligt hittat "on-knappen". Jag gick från ett ointresserad noll-läge, till att plötsligt få alla möjliga tankar. Hade lust att slänga mig på telefon för att ringa PV och berätta vad jag helt plötsligt fått för fantasier, men besinnade mig något. Barnen var inte i säng ännu, och jag hade endel kvar att göra, så jag ringde senare istället. Under den tiden hann en annan sak att hända, som fick mig att slå ihop ett och ett. Jag gick plötsligt något som kändes som mensvärk. Tänkte att det väl inte borde vara dax ännu, och kontrollerade i min "mens-och-ägglossnings-kalender" eller vad jag ska kalla den. Näpp det var inte mens på gång, däremot var det mitt under beräknad ägglossning. Nu vet jag förvisso med mig att det har hänt ibland att jag har känt av ägglossning, men väldigt sällan såhär tydligt. Nu var den däremot lika tydlig som en kraftig mensvärk och var på vippen att behöva värktablett. När jag suttit med detta en stund slog det mig att den plötsliga uppdykande sexlusten givetvis måste ha med ägglossningen att göra. Fascinerande att man kan vara så styrd och påverkad av det! Har för egen del aldrig tidigare lagt märke till detta sammanhang så tydligt. Kanske har det funnits där men utan att jag har lagt märke till det. Men så tydligt som igår har det aldrig varit. Känns faktiskt lite smått komiskt....som att jag vore ett djur eller något som omedelbart vill bli bestigen som på en signal bara för att ett ägg lossat därinne ;). Fascinerande somsagt....

Dålig dag

Idag försov jag mig kraftigt, vilket ökade på den hög av dåligt samvete som jag redan har, för allt jag tycker att jag inte lyckas med. Är kraftigt förkyld, och mår rikigt visset. Hade jag inte haft några barn att ta hand om hade jag nog mått bäst av att tilbringa dagen i sängen, omväxlande med soffan, med några bra filmer och en bra bok. Dagens regnväder passade dessutom perfekt för detta. Med barn i huset blir det dessvärre svårt att få lugn och ro, och ta hand om mig själv , utan blir istället tvungen att springa fram och tillbaks för att kolla att de inte röjer till hela huset, utan bara halva, medla mellan barn som bråkar, och kolla så att de inte hittar på en massa hyss. Visst låter det mysigt ;).


Tick tack tick tack tick tack

Var jag än är, och vad jag än gör, så hör jag det. Det eviga tickandet. Jag började lite smått höra den kring 20 års åldern och har sedan hört det allt högre och högre. Det är förstås den biologiska klockan jag pratar om. Hate it!!! Och den kommer väl aldrig tystna kan jag gissa. Stress är bara förnamnet för vad jag känner på grund av den. Så mycket som jag vill hinna med.

Egentligen känner jag mig inte alls gammal. Inombords känner jag mig likadan som jag gjorde som 25:åring. Det är det som är så underligt. Det trodde jag inte när jag var yngre. Då trodde jag att alla äldre hade ett så vuxet sätt att tänka, medan jag nu i ganska "mogen" ålder kommit att bli klart medveten om att så inte alls är fallet. Jag har i princip likadana tankegångar som jag hade som 25:åring. Ja tom kanske som 20:åring. Enda skillnaden är att jag har lite mer erfarenhet, som förhoppningsvis påverkar mitt resonerande och agerande litegrann. Men för övrigt kan jag ha lika fjantiga känslor och tankar som förr. Minns bara hur det var när jag mötte PV. Hur jag grubblade och plågade en kompis med oändliga diskussioner kring vad PV kunde mena och vad saker och ting kunde betyda. Vännen var  ju ändå en man....alltså borde han väl förstå. De är ju av samma släkte ;). Vad innebar det där han sa, vad innebar den där kramen, han höll ju i mig lite längre, tycker han om mig då eller var det bara kamratligt? Vad tror du, vad skulle du ha gjort, hur ska jag göra?  Osv. Känslan av hur det var att vara fjorton år igen gjorde sig kraftigt påmint. Vissa saker verkar hålla i sig likadant, hur gammal man än är. =)

En av de mest störande  sakerna med åldrande, och klockan som tickar, är att jag känner att tiden bara går snabbare och snabbare och att jag redan känner att slutet trots allt inte är några oceaner bort. Ja faktum är ju att allt kan komma att vara till ände vilken dag som helst, vilket man väldigt tydigt med åren och erfarenheterna har kommit att bli otrevligt medveten om.  Det går inte att ta något för givet. En annan mycket störande sak med klockan, och tiden som går, är att vissa saker trots allt behöver ske inte bara innan tiden här är slut, utan dessutom inom en ganska kort tid utav detta. Detta med barn. Det finns en klart begränsad tid för det.

Detta tänker jag på och stressas jag ofta inför. Man kanske kunde tro att jag inte skulle göra det. Jag märker hur ofta människor gör alltför snabba slutsatser när de får veta att jag har två barn. Alla verkar tänka i ramar av två barn. Innan man fått två barn, tror alla man vill ha en till. Och när man har två barn, så kan det väl inte finnas någon önskan om någon mer. Då verkar alla ta för givet att man är klar. Men jag är inte klar. Eller rättare sagt, jag hoppas jag inte är klar. Jag hoppas på fler, liksom min pojkvän också vill ha barn, turligt nog. Jag bara hoppas hoppas innerligt att det inte är försent. Även om jag rent åldermässigt säkert av många kan sägas ha en hel del tid kvar, så hör jag inte till den gruppen som vill ha barn alltför sent. Dessutom innebär det ju större risker, och fler svårigheter,  desto äldre man blir. För att inte förglömma att även om man aldrig tidigare haft några problem att bli gravid, så kan man aldrig ta för givet att det kommer vara likadant även nästa gång.  

Lärdomens seghet

Tänk att det är samma visa....varje dag. Det är fascinerande och enerverande att det ska ta sådan tid för dom att lära sig. Varje dag drar det fram som en tornado i huset. Antingen är det miljarders bitar av små avklippta papperslappar, eller så är det pusselbitar som de slängt runt, eller alla böcker ifrån boklådan...vilket är en ganska ansenligt mängd, eller alla spelkort till något spel där man mycket troligt aldrig kommer lyckas hitta alla kort så att man kan fnna nöje av att spela spelet längre fram. Något är det iallafall. Allra vanligast fler olika varianter dessutom. Och när man sedan chockad ser kakafonin som helt plötsligt finns där i hallen, eller köket, eller vardagsurmmet efter att man bara har varit på toa en stund, eller suttit vid datorn en stund eller telefon eller vad det nu vara månde, så säger man med bestämd stämma att det där får ni minsann plocka rätt på, vilket jag som förälder tycker är en helt rimlig förväntan. Men vad händer....jo istället får det svar man tycker man borde få, så hör man istället: "nej jag vill inte". Nähä....vem är det som vill då? Jag?? De måtte tro att jag älskar att städa!  Så istället för det svar man tycker man borde förvänta sig, så blir man istället tvungen att köra samma harang som man gjort varje dag de senaste veckorna och månaderna. "Ja men om du inte orkar städa upp så ska du inte heller släpa fram det" osv osv. Varvid man ändå bara får som svar:  "jag vill inte!", "jag orkar inte!", "jag har inte lust!" eller en av minstingens varianter där man lägger sig på golvet och skriker och sparkar "uhäää! ", alternativt den lite mer smartare versionen där man kryper ner under täcket och säger "men mamma jag mår inte riktigt bra". Nä visst....vem mår bra av vetskapen att man ska behöva lägga sig ner och kräla runt en halvtimme  för att plocka upp de miljardärs delar man själv varit dum nog att kasta runt. Nä...jag begriper inte varför det ska vara så svårt att förstå  en sådan enkel sak, som att det man själv ställer till med får man själv ta itu med sedan.

Jag skulle bra gärna vilja se barnens min ifall jag släpade dom bort till köket efter att jag efter 2 timmars matlagning och tillhörande användning av kastruller, byttor, slevar och mått skulle säga att "ni får städa....jag har ingen lust". Så får vi se ifall dom hajar hur kul det är för någon att städa upp, som inte ens är skyldig till röran. ;)


Aktivitetssummering vecka 4

Summering av förra veckan:

1 promenad
1 träning.
Usch...behöver öka bägge två. Blev inte som jag hade planerat. Så jag får väl istället säga att jag ser fram emot bättre siffror om en vecka!. =)

Nu är han borta

Nu har han åkt, och kvar återstår ett antal ensamma dagar och saknad efter honom. Förvisso  långt bättre än de gånger då han åkt över till sig, för att fixa saker som aldrig blir av. Nu vet jag när han återkommer, och det av en förståelig anledning, för sitt arbetes skull.

De senaste dagarna har vi haft en del prat om flytt. Fortfarande har jag inte sagt ett ljud om mina tidigare tankar och känslor, då det för stunden inte behövs eftersom han bott här sedan i tisdags. Vi har sett några hus som vi eventuellt ska titta på. Dessvärre tror jag inte det kommer leda till något mer, då det finns några saker som egentligen behöver ske först, och som ingen utav oss kan påverka i så stor grad. Det är bara att vänta och se.

Han har även pratat lite om hur jobbigt han tycker det är med sina renoveringar av sitt hem. Som han sa så skulle han aldrig kunna ha orkat det, om det inte vore för mig. Skönt att höra men samtidigt lite jobbigt, eftersom det trots allt inte är något som han har tvingast till att göra. De renveringar som han valt att göra, är just det....ett val ifrån honom. Det är ingen som sagt att han behöver göra det, medan jag å min sida inte har haft något val, mer än att försöka acceptera. Men någonstans finns det nog ändå en gräns för hur länge man orkar vänta på det där som den andra ska fixa klart. Det känns verkligen som denna gräns har nåtts, och det just nu på alla sätt behöver hända något mer. Men detta har jag redan skrivit så många gånger...så jag ska inte trötta ut er mer med prat om det.

För stunden känns det iallafall en aningens bättre. Han gjorde en liten kraftansträngning igår när han var hemma en stund, och som han sagt kanske det även blir några ytterligare kraftansträngingar nästa helg efter att han har kommit hem. Får hoppas han står fast vid det. Om han lite bättre försöker att bita ihop och arbeta vidare, så kanske jag å min sida kan försöka bita ihop lite mer på tålamodsfronten.


Mardröm

Mitt i natten vaknade vi bägge av mitt skrik. PV var snabbt vaken, omfamnade mig, berättade lugnande vart jag var och undrade vad som hänt. Jag som häromdagen satt och tänkte på att det inte verkar som att jag någonsin drömmer, hade helt plösligt vaknat mitt ur en mardröm. Den handlade om ett ex. Barnens pappa.  Och även om jag bara har en kort minnesbild av den sista sekvensen, så räcker det. Det behövs ingen drömtydning för att förstå vad den handlar om, eller varför jag drömt den. Han höll vårt yngsta barn, som i drömmen bara var en bebis, rakt ut över en öppning, där det var flera våningar ner till golvet. Han tittade på mig och sa att tydligen fanns det inget annat sätt för att få mig att göra som han ville. Hela hotet handlade dessutom om något så bisarrt som att han bara ville att jag skulle gå på en promenad med honom. Sjukt...men trots det bisarra och trots att det dragits till sin spets, så var det inte långt ifrån sanningen kring vad som tidigare hänt. Alla gånger från förr då han närmast tvingat mig till förhållande. Alla gånger då han alltid hittade något sätt att komma åt mig.  

Jag minns skräcken som grep mig i drömmen, skräcken om att han trots att han säkert inte ville, ändå fanns en risk att han kunde råka tappa vårt barn eftersom han trots allt hade druckit.

Jag kramade PV hårt, kände tryggheten sprida sig, samtidigt som skräcken och ångesten över allt som hänt förr satt som en bismak i munnen. Och även om det var förr, så finns det en risk även för idag, framförallt för barnen. Det är inte roligt att erkänna och inte roligt att leva med. Oron kommer alltid finnas där.

Samtidigt inatt när jag vaknade mitt i denna mardröm mindes jag också plötsligt väldigt skarpt, att detta inte var första gången. Jag har ofta mardrömmar, villket jag tydligen aldrig minns i vaket tillstånd. De brukar tydligen oftast handla om barnen och att de är utsatta för fara på ett eller annat sätt. På villka sätt kunde jag däremot inte minnas inatt, men jag mindes väldigt tydligt hur jag ofta ofta vaknat ur mardrömmar när något barn varit nära att dö eller skadas, alternativt redan har gjort det, och hur jag sedan har fått kämpa med att vända hela drömmen så det har fått en lycklig utgång.

Usch, jag undrar vad detta innebär. Bearbetar jag bara min rädsla för att något ska hända, och sådant som tidigare hänt, eller är det någon framtidsscenario.

Otrevligt är det iallafall. Jag som inte trodde jag drömde alls. Vad ovetande man kan vara ibland...





Besök

Igår vigdes dagen till att baka, fixa och dona inför främmat som skulle anlända framåt kvällningen. Och trots alla löften, och all tidigare planering, så blev det lika stressigt som vanligt. Tänk att man aldrig kan bryta den onda cirkeln!

Det är inte ofta jag har folk här, och ofta känns det bara jobbigt innan, med allt som ska förberedas. Det var dock riktigt trivsamt, och kändes skönt att få prata och skratta en stund och diskutera stort som smått, när de väl var här.  

Idag är det som dagen efter, ganska lugnt och skönt även om vi förvisso ska iväg snart, jag och barnen på deras simning. Ska även se om jag kan få till någon träning idag för min egen del. Så fullt så lugn dag som jag tänkte blir det nog inte.

Plåsterhysteri

Igår en dag av stress, och plåsterhat. Jag har gjort ett misstag. Jag köpte för någon vecka sedan de där eftertraktade plåstren med figurer på. Barnen blev tokuppspelta och gav mig pussar på kinderna och tackade mig sååå för att jag var så gullig. Sedan dess har en närmast besatthet efter dessa plåster rådit. Barnen springer hela tiden och ojar sig över det ena märket efter det andra, vill ha plåster, drar bort plåstren efter ett par timmar, för att sedan springa och oja sig för att få ett nytt plåster med en annan figur på, och så kiv och bråk om vem som ska ha vilken figur. Jag sliter snart mitt hår! Har nu lovat dyrt och heligt att aldrig mer köpa dessa plåster för annars blir vi väl snart barskrapade pga plåsteråtgång. Hur kunde jag vara så dum?! image99


Förbättrat mående

Jag mår en aningens aningens bättre. Anledningen är att PV varit här ett tag nu. Bott här sedan i tisdags, och kommer tydligen hit ikväll igen efter att han varit hemma en stund efter jobbet och fixat några saker. Detta trots att jag fortfarande inte haft något samtal med honom. 

Drömmen vore att allting bara löste sig automatiskt, utan att behöva prata om det. För hur det än är, så blir det fel ifall vi tar ett sådant samtal. Skulle han ändra sig först efter att jag har berättat om min lessenhet för att han inte verkar vilja tillbringa mer tid här, så kommer jag ju bara tyda det som att han gör det för min skull, inte för att han vill. Och skulle han inte bo mer här efter att vi snackat, så har jag ju inte vunnit någonting med att ha berättat. Med andra ord finns det inget sätt att komma vinnande ur att berätta. Inte heller kommer jag vinnande ur att inte berätta ifall det inte blir någon ändring av sig självt. Komplicerat va´!  Så det enda som skulle göra att allt skulle svänga, är ifall han utan något samtal verkade vilja bo här mer och mer.

Jag hoppas, hoppas, hoppas...


Försöker ta mig samman

Nedstämdheten tynger ner och gör att allting känns deppigt och meningslöst. Viljan att stanna under täcket och strunta i allt är stor. Humöret pendlar mellan stark frustration och orkeslösthet. Just nu en stark olust till livet och allt vad det innebär. Samtidigt vet jag att det inte går att rymma, och att det oftast känns bättre att aktivera sig. Därför har jag gjort just det, aktiverat mig. Har färdigställt en sak som legat och väntat ett tag, och tagit ett träningspass. Nu ska jag slänga potatis i köttgrytan som står och puttrar så den får koka klart medan jag tar en dusch. Sedan återstår att äta och att PV kommer. I onämnd ordning.

Det blir att ta ett steg i taget. Nu gör jag det här....och sedan det här. Allt för att komma framåt, för att inte tänka för mycket.

Kylslaget

Vägen fortsätter ofrånkomligen neråt. Jag kan inte låtsas. Är värdelös på att spela. När PV kom igår klarade jag inte ens av att möta upp med en kram i dörren, utan fortsatte koncentrerat med middagen. PV lär ha märkt av min stämning, men vad han trodde eller varför han inte frågade vet jag inte. Det enda som blev under kvällen var i stort sett ett par kramar från honom som han gav mig när jag stod och lagade mat och diskade. Natten fortsatte på samma sätt, och det blev mycket vändande i sängen innan jag äntligen kunde komma till ro. Känner stor sorg i hjärtat.

Jag insåg igår att vi verkligen behöver prata snart för detta går snart inte längre. Men inte just då. Det passade inte. När det passar vet jag inte. Nästa vecka kommer PV vara bortrest....kanske vore det passande då, när han inte har så mycket för sig på hotellrummet om kvällarna, så att han kan få lite tid att fundera. Kanske vore det bästa att skriva ett mail, så att jag kan fundera igenom hur jag ska uttrycka mig.

Jag vet inte. Helst vill jag bara skjuta på det. Vill inte ta detta. Vill inte säga vad jag känner. Vill inte beklaga mig. Men samtidigt verkar det inte finnas någon annan utväg.


En tanke...

Det slog mig att en anledning till att PV bor hemma hos sig mer och mer kanske kan vara pga barnen och de problem som dykt upp med uppfostran. Det har ju blivit fel några gånger, och han har både själv känt imellanåt att han varit besviken över sin insats, precis som även jag har varit imellanåt. De åsikter som varit ifrån min sida har gällt att jag har tyckt att han har bråkat för mycket med barnen och varit för hård. Han har ibland varit lessen över detta, vilket jag både kan förstå och inte förstå. Han har ju bett mig tala om vad som är fel, men när jag gör det blir han bara lessen och tar det fel.

Jag vill att han ska vara med och fostra barnen, men jag önskar han kunde ta det lite lugnare. Det är en svår omställning för oss båda, där jag ifrån min sida har levt mitt liv med barnen under ett antal år, och under dessa förstås fått mitt sätt att se på fostran. Mitt sätt ligger också väldigt nära det sätt som barnens pappa använder, så när vi har levt tillsammans har uppfostran aldrig varit några problem, eftersom vi haft liknande synsätt. Min PV har däremot ett annat sätt, som skiljer sig från båda våras. Så hur gör man? Jag vill varken köra över honom eller bli överkörd. Samtidigt tänker jag att den person som kommer utifrån, som inte är deras biologiska förälder, kanske borde vara den som får ta det största kompromissandet kring sina åsikter i just uppfostransrollen. Ifall vi en dag fick gemensamma barn, då är det givetvis en annan sak, då har vi ju båda lika stor rätt att påverka hur vi tycker att uppfostran ska se ut. Men när det nu inte är hans barn, och jag som deras mamma samt deras pappa har en annan syn på fostran än han, borde det då inte vara han som får vika sig mest?

Detta är saker jag grubblat på mycket, då jag vill göra rätt åt bägge håll. Det är inte lätt för det finns ingen manual på hur man beter sig i sådana här lägen. Det här är bara mitt sätt att resonera. Kanske är det totalt fel?

Ni som läser får gärna ge input!

För att återgå till det jag började med, så slog det mig somsagt att detta kanske kan vara anledningar till att han alltmer har undvikit att bo här. På ett sätt  förståeligt, men på ett annat sätt inte. Att sticka huvudet i sanden gör ju knappast att problemen försvinner. Tar vi inte itu med problemen nu innan en eventuellt ihopflyttning, så kommer de ju finnas där att tas itu med efter ihopflyttning. Och för min del tycker jag det vore bra mycket bättre att göra det nu, så att vi hinner arbeta på det och förhoppningsvis hitta sätt att få det att fungera INNAN vi flyttar ihop än efter. För skulle det i värsta fall inte fungera så är det ju bättre att det visar sig innan försäljning av våra bostäder än sedan när det är föresent.

Ja det var bara lite tankar från mig. Jag tar somsagt tacksamt emot input om detta då jag tycker det är ett svårt ämne.

Bråk och tjafs

Som en trevlig fortsättning på kvällen (NOT) så ledde förstås min deprimerade sinnesstämning till att jag kom i bråk med barnen. De fick stå som slagpåsar för den frustration jag kände på insidan. Ja inte fysiskt förstås, men verbalt. Så nu mår jag ännu sämre...och känner mig som den sämsta mamman på detta jordklot. Förvisso förtjänade de tillsägelser då de stökat till det rum jag strax innan hade städat iordning, lagom till läggningen. Men min åthutning låg inte i linje med det de gjort, och en vettig uppfostringsteknik lyste med sin frånvaro. 

Kan det bli sämre?! =(


Besvikelse

Telefonsamtal med PV, och besvikelse. Han är hemma och gör....ingenting. Varför är han där då? Jag blev så lessen, men klarar inte av att säga vad jag känner. Det tog bara tvärstopp. Orkade knappt prata. Sa att jag behövde sluta för att lägga barnen. Vilket jag förvisso behöver, men allra mest orkade jag inte prata. Han ville inte sluta telefonsamtalet så snabbt...men jag kunde inte fortsätta. Orkar inte låtsas. Är bara så lessen, men vad ska jag säga. Gnälla över att han är där? Då kommer han väl säkert börja vara här mer, men utan att jag känner att han vill det. Så vill jag ju inte ha det. Jag vill ju att han ska vilja vara här. Precis som han ville vara här förut.

För bara några dagar sedan konstaterade han i telefon att han inte hade någon anledning att vara där, när han ändå inte får något gjort. Men varför är han där nu då? Jag förstår inte, och det driver mig bara till vansinne känner jag för varje dag som går. För varje gång detta upprepar sig. Och så var han här i helgen och verkade tycka det var jobbigt att åka härifrån! Likadant idag på telefon så längtade han till i morgon då han kommer hit igen! Jaha han behövde ju inte längta om han åkte hit istället...=/ Vid sådana kommentarer känner jag nästan raggen resa sig. För det känns som tomma ord, när han inte på något vis behöver sitta och längta. Han har ju valt att inte vara här. Alltså kan han väl inte mena någonting med de där orden. Det är ju bara att åka!

Till saken är att  hans jobb ligger närmre mitt hem än hans eget. Sisådär 2 mil närmre. Alltså ser jag ingen anledning överhuvudtaget till varför han skulle åka hem istället. Why? Det enda som kvarstår är sådana anledningar som jag rabblade upp i ett tidigare inlägg. Detta. Så vilken är det? Har han någon annan.....har han tröttnat....vill han inte träffa mig....vill han vara själv..... VAD?!! Men varför säger han och visar han då det han gör. Varför hade han så bråttom tidigare till att flytta ihop. Varför tittade han på hus hemma hos mig i helgen då, på sitt eget initiativ?

Jag förstår inte. It drives me crazy! Känner mig så lessen och trött på det här nu att jag bara har lust att avsluta. Det är som om jag vore en älskarinna, som bara sitter och väntar och får ta småsmulorna. När det passar honom. Och då ska man vara uppåt och glad för den lilla tid man får. Fast detta är nästan värre.... Om jag varit en älskarinna hade det åtminstone funnits en förklaring till varför mannen inte kan när han inte kan, medans det i detta fall inte finns någon förklaring alls. Han kan likaväl bo här. Ja faktumet är att det vore långt enklare för honom!

Nej....nu ska jag gå och gråta vidare. Och imorgon, eller kanske redan inatt, kommer jag säkert ångra att jag skrev detta. Jag älskar ju honom!  Men fy vad kärleken känns jobbig just nu...


Känner skam

Helgen gick och kom och många var de stunder då jag skämdes lite över det inlägg jag tidigare gjort , där jag beklagat min situation och skrivit mycket om PV. Kände skam för att han många gånger under helgen visade så mycket kärlek och ömhet. Alla underbara ögonblick. Men ändå....går det inte bort. Den där nedstämdhetskänslan. Det är som att jag blir en solstråle när han finns här och visar sin kärlek, men när han försvinner bort en stund återgår läget till nedstämdhet och lessamhet. Jag får känslan av att han visar det han visar för att få mig att stå ut ett tag till. Men detta tror jag inte alls. Att han skulle vara beräknelig alltså. Det är bara min känsla av det hela. Att jag hör hur mycket han älskar mig, men sedan inte ser något mer bevis för det. Vi forsätter stå där vi står.

Jag är bara så otroligt trött på stilleståndet. På känslan av att stå fast i dyn. Jag misstänker att det inte hjälper endast med att höra hur mycket han älskar mig, utan behöver få det mer konkretiserat. Det är nog så det är.

Och nu har jag gnällt igen på honom, när jag samtidigt skulle vilja skriva hur galet tokigt mycket jag älskar honom. Det är verkligen blandade känslor man har.


En prekär situation

Idag hände något jag väl aldrig trott skulle hända. Jag hamnade i en lite märklig situation.

Jag var iväg med barnen på simning, och på grund av vissa oplanerade omständigheter kom det att bli så att min pojkvän fick ta hand om barnens avklädning på badhuset när vi kom dit, medan barnens pappa fick ta hand om barnens påklädning efteråt. Jag behövde inte göra annat än att gå in och bänka mig, och sedan åka därifrån, medan de båda männen tog hand om allt kring barnens bestyr. Märklig känsla...

Men ifall detta kändes lite udda och märkligt, så var det inget mot vad jag kände när jag som åskådare under simlektionen råkade hamna mitt mellan min pojkvän och mitt ex (barnens pappa). En mycket mycket märklig känsla!  Där satt jag mellan han som blev min nya, och han som jag haft mitt senast längsta förhållande med, barnens pappa. Jag tittade på folket runtomkring och funderade på vad de tänkte. Ifall de förstod att detta var en man från förut, och en man från nu, vad tänkte de då? Tänkte de att vi var en sådan där modern familj där man kan träffas nya partners med exare och barn och allt, och pratas vid allesammans utan att det är något konstigt med det. Som i den där filmen:  "Tomten är far till alla barnen". De skulle bara ha vetat isåfall. De skulle ha vetat vad som hänt tidigare. Att min pojkvän och mitt förhållande startade på ett väldigt turbulent sätt, pga barnens pappa. Såpass turbulent så jag just då faktiskt till och med letade och skrev  upp telefonnumren till både polis, brottsofferjour och flera kvinnohus. Jag var rädd...för någon jag själv levt med. För han som var barnens pappa. Jag var rädd både för deras och min skull.

Att denna stund som hände idag någonsin skulle inträffa, var långt mer än jag då trodde. Hade någon sagt det då, så hade jag säkerligen skrattat och trott denne drivit med mig. "Nej det går aldrig" hade jag sagt. Men nu satt vi ändå där...och det gick. Faktiskt rätt bra för att vara ärlig, även om jag kände mig spänd som en fiolsträng. Sådär så man sitter som på nålar....färdig att rusa upp ifall något skulle hända. Men utåt sätt såg jag säkert lugn ut, där jag satt och omväxlande pratade och skrattade åt saker med exet och omväxlande gjorde detsamma med PV.

Kan knappt smälta det....men det var en MYCKET märklig känsla.

Nedstämd

PV ringde igår, när han var på väg dit han skulle. Vi pratade om lite ditt och datt. Han erkände att han knappt inte hunnit eller orkat att göra någonting i sitt hem denna vecka. Trots att han alltså bor där enkom för att hinna arbeta där. Denna gång konstaterade han iallafall precis detsamma som jag tänkt i tysthet oändligt många gånger, att när han inte hinner eller orkar med att göra något därborta, så finns det ju ingen anledning att han bor där. Nä det är exakt min tanke också. Eller finns det någon anledning ?!

Just den här saken har kommit att bli en riktigt jobbig sak, som har satt sig som en stor klump i min hals. Det känns som vi har gått 10 steg bakåt i vårat förhållande istället för framåt som vi borde. Ska förklara varför:

Det började som det så ofta gör. Vi träffades, barnen blev inblandade efter en tid, han sov över på en madrass i vardagsrummet ett bra tag innan han avancerade in till mitt sovrum. Sedan blev det utökning med fler och fler nätter för varje vecka som gick. Tillslut bodde han här helt och hållet. Var bara hemma nån gång ibland och hämtade posten och vattnade blommorna. Sådär som det brukar gå. Samtidigt, i detta ganska tidiga skede, tog han upp flyttfunderingar vilket jag först kanske inte var helt beredd på, även om jag var jätteglad över oss och blev glad över hans säkra känslor. Han tittade på hus, funderade på försäljning av sitt nuvarande hem, och vi gick på lite visningar. Hans föräljning var något han då trodde bli klar med innan semestern. Det är över ett halvår sedan nu! 

Som ni förstår blev det aldrig någon försäljning då, för han hade fullt upp av annat. Skulle ta itu med det sedan. Men när "sedan" kom så beslutade han istället  plötsligt att han skulle renovera en massa saker på sitt hem innan försäljning. Vissa saker kan man ju förstå om man vill fixa innan en försäljning, men vissa gränser tycker jag det kan finnas. I detta fall kan jag väl bara kortfattat konstatera att det var såpass mycket saker så jag tyckte det låg över gränsen. Så jag hade både en och annan åsikt om saken, men höll det mesta för mig själv, då jag inte vill lägga mig i det han beslutat för sitt hem. Det är ju hans hem, inte mitt. Likadant förväntar jag mig att han inte gör när jag kommer få sälja mitt hem, att inte lägga sig i vad jag beslutat att fixa här. 

Tiden har sedan gått. Den ena veckan och månaden efter den andra har kommit och gått, och det har segat sig otroligt långsamt framåt. Förvisso något jag kunnat gissa, då han är en extremt trögstartad person, och då det dessutom var endel saker som han tycker är väldigt tråkigt att göra, så gick det knappast fortare. Under tiden har han förstås bott allt mindre hos mig vilket undan för undan fått mig att på alla sätt och vis börjat tvivla på hans känslor. Funderingar kring om han kanske bor där för att han tycker det är skönast så, har självfallet slagit mig oändligt många gånger. Det måste ju vara en stor omställning att gå från ungkarl till att plötsligt vara tillsammans med en tjej med två barn. Andra funderingar som slagit mig är om han ångrat sig kring att flytta ihop, och kanske hellre vill vara särbos och bara träffas ibland. Eller att han tvivlar på vårat förhållande och testar hur det är att vara irån varandra, och kanske har funderingar på att göra slut på oss. Det har även funnits funderingar på om han har varit otrogen, och haft någon annan bredvid mig. 

Det har med andra ord knappt funnits en fundering som jag inte har slagits av,  och mycket tid har gått åt till att fundera över vart jag står. När han inte heller visat lika stora känslor, längtan och behov som mig, och inte heller har verkat vara intresserad av att "stadga" eller ta vårat förhållande vidare till nästa nivå, så har jag tagit det som bevis för att hans känslor inte är som mina, och att något har hänt. Pga detta har jag pendlat mellan nedstämdhet och försök att få mina egna känslor på distans för att orka med. Imellanåt har jag också haft mina stunder då jag känt mig färdig att lämna relationen, då det konstanta vänteläget fått mig att närmast krevera.

Nu var vi somsagt inne på diskussionen, och jag kände hur klumpen i halsen bara växte. Det finns en stor lessamhet och numera bitterhet över hur han inte anstränger sig bättre för att snabbt bli klar. Om han älskade mig borde han väl tycka det var jobbigt att vara ifrån varandra. Om han älskade mig borde han väl längta efter att flytta ihop. Han var ju beredd på det långt tidigare... Det finns även fler skäl som jag kunnat räkna upp här till att jag har svårt att förstå varför han inte skyndar sig mer, som han är mycket väl medveten om. Samtidigt har jag inte velat tjata på honom, eller pressa honom, eftersom jag inte vill att han ska flytta ihop med mig av fel anledningar. Har han av någon anledning ångrat sig, eller börjat känt sig osäker, så ska han självfallet inte tvingas eller känna sig pressad till det. Vem vill dessutom flytta ihop med någon som inte önskar det lika hett. Därför har detta grubbel och min nedstämdhet varit något som pågått i tysthet, och jag har gett honom full frihet att komma och gå som det passat honom. Men samtidigt som jag går runt och håller det inom mig, så växer det, och känns många gånger vara på väg att snart minera.

Detta vänteläge är något jag har kommit att närmast hata, och har därför många gånger känt det som att jag hellre väljer att dra mig ur, än att bara fortsätta att vänta. Då kan han ju höra av sig när han eventuellt blir klar med sitt. Det är själva osäkerheten som gör mig färdig att sprängas. Det gör det också svårt att komma nära honom. För när han har varit borta, och jag har haft min svacka med diverse grubbel och känslor av nedstämdhet, som blandats med avståndtagande, blir det inte så lätt att över en handvändning svänga till att vid hans ankomst plötsligt  kramas, pussas och vara nära, utan då känner man lite känslor av "vad gör du här?" när han kommer.

Det är jobbigt att bara duga....när det passar den andra. Som att man är någon som omdelbart ska finnas och vara på rätt humör så fort den andra dyker upp. Jag är trött på den rollen.

Det ska också erkännas att jag har svårt för hans inställning, då jag tididgare haft en man som var raka motsatsen. En man som hellre tog obekvämligheten med att få en viktig timme mindre sömn, om han bara fick sova bredvid mig. En man som hellre tog obekvämligheten att bo i väska, än att vara ifrån mig. En man som hellre tog obekvämligheten att få åka några mil extra, för att få tillbringa mer tid med mig. Även om det så bara var på nattetid. Självfallet är dessa jämförelser orättvisa. Orättvisa därför att det knappast är min pojkväns fel att han inte är som ett tidigare ex, och han dessutom har en massa andra bra kvalitéer som inte denna hade. Men inte desto mindre finns de där i mina tankar och känslor, och påverkar mig även om jag försöker att inte tänka på det.

För att återgå till det jag började med, så fick samtalet mig att bli nedstämd, och har så varit sedan dess. Känner en sådan stor ledsamhet över hur det har blivit. Över hur något som var så oändligt rätt....ifrån bägge håll, fortfarande i princip står på samma ställe som för ett år sedan. Jag står på samma punkt.

Snart kommer han också, vilket inte längre enbart är en glädje, helt enkelt för att det är svårt att låtsas. Låtsas att man mår när man inte gör det. Låtsas att allt enbart är roligt, när det inte är det. Låtsas att det är kul när han bara kommer på kortare visiter, när det börjat bli jobbigt. Låtsas som att jag är nöjd med att vara en använd-när-det-passar-mig vara när jag inte är det. =(

Vet inte hur länge jag ska orka fortsätta.

Seg morgon

Idag har jag slöat något alldeles förfärligt. Låg länge länge kvar i sängen, medan barnen spelade dataspel och minstingen imellanåt kom in och lade sig under mitt täcke och gosade. Hm....så mysigt!! image98

Gick sedan runt i morgonrocken ett bra tag också och bara slöade. Skönt att ha det så ibland. När man får tillåta sig att bara softa. =) 

Seg som jag är, så har jag istället såhär sent omsider, när alla andra börjar bänka sig vid tv:n, tänkt att kanske sätta igång och städa. Får se hur det går med det. Borde även kolla vad det kommer på tv idag, så man inte missar det som vanligt. Det finns praktiskt taget ingen mer gång i veckan som jag tittar på tv, frånsett just någon enstaka film/dokumentär på helgen. Så då kan det ju ha varit trevligt att kolla först vad som kommer, så man inte missar ifall det finns något som vore roligt att se.

 

Känner mig en aningens bättre

Ja sådär ett gruskorn bättre. Har gjort min andra planerade träning för veckan. Åtminstone något. Men nöjd kan jag ju inte påstå att jag är över mina prestationer image74. Är allmänt missnöjd över mig själv denna vecka. Inte bra! Måste skärpa mig. Nästa vecka....

Skönt iallafall med fredag. Har varit så ofantligt trött hela veckan, så det ska bli gudomligt skönt att få lite sovmorgon. Imorgon blir nog en lugn dag. Inget speciellt inplanerat. Ska se om jag kan få till någon städning. Det vore behövligt. Och på kvällen ska PV komma. Får hoppas det kan bli lite myskväll....om han inte kommer försent som han många gånger gör. Ja jag ska inte gnälla. Jag har ju ändå en pojkvän som jag älskar, vilket är långt mer än jag trodde jag skulle få innan vi träffades. Då tyckte jag det kändes lika omöjligt att hitta någon att älska och bli älskad av, och som skulle vilja samma som mig, som det vore att leta efter en nål i en höstack. Men helt plötsligt gjorde jag det. Eller egentligen var det inte plötsligt. Vi kände varann....och hade pratat med varann länge. I flera år. Men utan att träffas. Jag var för feg och till en början inte så intresserad. Men eftersom vi hade vissa stora saker gemensamt så fortsatte vi kontakten.

Kan faktiskt fortfarande inte riktigt förstå det här. Känns så märkligt. Så långt ifrån vad jag trodde. Att han och jag skulle..... Ja ibland bjuder verkligen livet på överraskningar.

Det räckte inte till

Nog för att jag har lagt mig lite lite tidigare de senaste nätterna, men det räckte inte till. Var extremt svårt att komma upp i morse. Kände mig som en vandrande våldnad när jag i morse gick runt och gjore morgonbestyren. Men tillslut hade jag ändå tagit mig igenom det och fick stupa på sängen. Skulle ha varit omöjligt att få något mer och vettigt gjort. Så det blev att sova. Nu sitter jag här med en kopp kaffe och skämmigt nog lite ischoklad från i julas.

Får hoppas att jag kan få lite mer gjort i eftermiddag.

Dum jag kände mig

Var i affären idag med barnen. Inte hade jag någon lust, och inte hade jag någon ork. Låg och vred mig i magplågor sista halvtimmen innan vi for iväg, så hår och sminkning såg nog inte alltför roligt ut. Trodde överhuvudtaget det var kört att hinna iväg, men då magplågorna tillslut gav efter för den värktablett jag tagit, så gjorde vi ett försök. 1 timme hade vi på oss att åka till affären, handla och åka tillbaks innan den äldste skulle iväg på träning. Inte så lätt  att hinna det med två barn i släptåg.

Väl i affären var jag så stressad så jag halvsprang runt med vagnen samtidigt som jag snabbt rafsade till mig de saker jag var tvungen att ha. Men vem möter jag då just denna enstaka gång, om inte en kille jag tidigare var lite förälskad i och som jag inte heller fortfarande kanske känner mig neutral inför. Jo då...där stod han, och såg oss, och hejade. Jag hejade förstås tillbaks innan jag generat skyndade vidare, men tror ni inte han strax efter korsade våran väg igen medan han berättade om att han tydligen fått en kram av min minsting samma dag. Jag småskrattade lite, fullt medveten om att mitt hår, sminkning och hållning knappast visade sig från sin bästa sida just då, och inte heller hade jag tid att snacka eller någon aning om vad jag skulle säga. Försökte tillslut säga något,  men halvvägs in i meningen tappade jag ett ord jag skulle säga, så i ren panik tar jag ett annat som gör att meningen inte får den betydelse jag hade tänkt. Känner mig totalt puckad, och som en stammande lolla. Blä! Så jag skyndar återigen vidare. Bråttom har jag ju, och det var ju en bra anledning för att komma därifrån. 

Märkligt sådant där. Det är som en oskriven lag om att de gånger då man ser som fulast ut, och har som allra allra minst lust att träffa på någon person, så träffar man självfallet på inte bara vem som helst, utan dessutom de personer man allra allra minst vill bli möta på just då.

Känner mig riktigt skamsen över hur han såg mig, och för det jag sa. Hade varit bättre om jag varit tyst istället.

Tänk om man kunde ha en dag i sängen

Vädret har blivit rätt hyfsat och solen lyser, men själv känner jag allra mest för att tillbringa dagen i sängen om jag bara finge. Magen är i olag, som den alltid är under denna period, och jag har noll och ingen lust varken att göra något eller vara någon annanstans än hemma. Dessvärre går det inte att få som jag vill. Jag måste både handla och gå iväg med den äldsta till träning idag. Usch, fy och blä vad jag inte har lust med detta just idag. Eftersom jag dessutom måste handla idag, så borde jag även kolla igenom vad vi ska äta de närmaste dagarna, så man slipper åka till affären en massa gånger i onödan. Ytterligare en sak som jag inte har lust med alltså.

Längtar till ikväll, när dagen är över och jag kan få gå och lägga mig! =/ 


Just det - glömde ju

Det har kommit nu ;), och då refererar jag förstås till inlägget HÄR.

Äntligen!

Äntligen har jag lyckats kommit iväg på en morgonpromenad! Men det var på vippen att det höll på att köra sig för idag med då jag såg de regntunga molnen när jag gick ut. Var dock så envis så jag bara vände och hämtade paraplyet. Vägrade att stanna hemma för att det eventuellt skulle regna. Och turligt blev det aldrig regn, så jag bar med mig paraplyet helt i onödan.

Nu sitter jag här med lite frukost. Hm... Det var svårt att stå över den innan jag ska gå ut, då jag är extremt beroende av frukost, och vill ha den strax efter jag har gått upp. Men då jag vet att det är bättre att vänta till efter promenaden så försöker jag göra så.

Nu ska jag försöka ta itu med dagen och se om jag kan göra det bättre än igår.

Hur ska jag få slut på suget?

Sedan jullovet då det blev mer än vanlig mängd godisintag, har jag ett sug som inte verkar gå bort. Minskat har det turligt nog, men hur får man bort det där sista? Varje kväll är det samma visa. När man sitter och som bäst snackar med folk på nätet eller börjar fundera på att gå och lägga sig, då dyker det på en som ett osynligt monster. Helt plötsligt finns det bara där, och jag försöker värja mig genom att tänka att "jag ska bara ta lite vatten...eller kanske att lightdricka skulle funka bättre för att stilla suget, då har jag åtminstone fått något sött". När det fortfarande inte vill ge sig drar jag fram nötterna och knaprar på dom tills påsen är närmast slut. Men är suget borta. Nix! Inte då!

Jag är trött på det här nu. Vill återgå till lite nyttigare liv. Tänk vad nyttig jag var strax innan jul. Och vad lite jag vägde då. Precis som jag ville. Nu vågar jag inte ens väga mig längre. Det är alldeles för riskabelt. Men det är ju inte direkt någon svårare gissning, för jag märker ju att byxorna återigen sitter åt. Precis som de gjorde innan jag började bli lite nyttigare. Suck! Allt slit för gäves.

Måste skärpa mig nu! Och det menar jag verkligen. Var ju tom på väg ut på morgonprommis i morse tills jag hörde att det regnade. Sablans regn som skulle första allt! Men imorrn......om det bara inte är något regn, då ska det blir en promenad av. Inte att det kommer göra någon skillnad, men om jag utökar promenaderna och utökar de andra träningarna, och äter lite bättre...då kanske. Det gäller bara att vara lite optimistisk. =)

Och på tal om vad jag borde....Nu borde jag verkligen gå och lägga mig. Hade hoppats att PV skulle höra av sig, då han inte svarade på telefon förut. Hade varit mysigt att få höra hans röst innan jag går och lägger mig. Men det verkar inte så =/. Vågar ju inte ringa nu då han kanske ligger och sover. Så jag får väl klara mig. Får väl krama nallen eller kudden som vanligt.

Precis så är det...

Såg en bra och sann mening i en blogg idag:

"Ständig utmaning - att glädjas åt det man har och inte beklaga sig åt det man inte har".

Precis en sådan dag har jag haft idag, då jag har hängt upp mig på just det där som jag inte har och som jag önskar så hett. Vet att man inte borde tänka på just det där. Försöker att låta bli, men det är svårt. En ständig utmaning är precis vad det är. 


Nervöst

Idag är jag nervös. Borde väl egentligen inte behöva vara det ännu, men ändå är jag det. Något har inte kommit som det brukar. Men ännu ligger det inom marginalerna. Det finns fortfarande tid kvar. Imorgon ligger också inom marginalerna. Men så sent brukar det inte vara, istället var det mest väntat i måndags eller tisdags, men då kom det inte, därav min nervositet.

Nåväl. Jag borde inte behöva oroa mig. Det bör komma. Det finns inga anledningar att misstänka något annat. Så jag får väl försöka förlita mig på det.  

Inte hjälpte det...

Försökte lägga mig tidigare igår, och något tidigare blev det väl om om än inte mycket. Men inte gjorde det stor skillnad när jag sedan ändå inte kunde somna. Låg istället där och vände och vred mig och blev alltmer uppstressad över hur lite sömn jag återigen skulle få.

Vet inte hur jag ska bete mig. Försöka att inte vila något under dagen kanske... Men ändå så vet jag att samma sak upprepar sig varje kväll. Jag blir supertrött mellan 18-20 tiden, när barnen fortfarande är vakne. Sedan piggnar jag till lagom tills det vore lagom att lägga sig. Inte förren bortåt 24 tiden börjar jag möjligtvis bli trött igen, men då är det redan försent för att hinna få ett vettigt antal sömntimmar. Nä blä vad svårt det är sådant där. Så det enda säkra sättet för att få en vettig sömnlängd, vore att lägga sig direkt när barnen lägger sig. Trist, då det ju är skönt att utnyttja den lugna stunden på kvällen efter att de lagt sig, och det även är den stund på dagen som jag tycker är mysigast. På förmiddagarna är jag alltid så seg, trögstartad som jag är. Men jag kanske är så illa tvungen att göra så tills jag åtminstone kunnat ställt om kroppen.

Få se om jag lyckas ikväll.

Känner mig lite mer nöjd

Idag har jag känt mig hemskt slö. Kom inte i säng inatt, så det blev som vanligt bara 3-4 timmars sömn, och eftersom det blivit så nu några nätter så började det bli kännbart idag. Därför kände jag mig tvungen att vila en stund under dagen, och har därmed inte alls fått det där gjort som jag ju hade tänkt. I eftermiddags kände jag därför stor ångest över hur slö jag varit, och allt jag borde fått gjort, så för att försöka minska mitt dåliga samvete så tog jag iallafall ett träningspass. Så nu känns det lite bättre. =) Har ju tänkt utöka till 2 träningspass denna vecka. Skönt att ha kommit igång lite. Förvisso dröjer det länge innan jag är där jag vill vara, där jag var när jag tränade som mest (ca 4 gånger i veckan). Men jag är åtminstone på gång. Det värsta är att jag varit "på gång" nu ett antal gånger under det sista året, men hela tiden stannat av med träningen när det varit för mycket som kört ihop sig. Förstår inte att det ska vara så omöjligt att få tid till det. Likadant med promenader som jag också har längtat tillbaks till den sista månaden. Omöjligt det med känns det som. Men jag ska komma dit! Jag ger mig inte!


Pinsamt

Det finns en sak som jag skäms lite över, och tycker är lite smått pinsamt. Jag pratar för mig själv. Undrar om det är fler som gör det? Varför jag börjat göra det vet jag inte. Men så har jag gjort så länge jag kan minnas. Idag blev det dessvärre också iaktaget. En kompis till det älsta barnet är här, och i en obemärkt stund råkade jag stå vid frysen med en falukorv i handen, medan jag lågt pratande för mig själv funderade på om jag skulle ta bägge halvorna av falukorven till maten eller bara halva. Eftersom PV (pojkvännen) ibland på sistone kommit att dyka upp oväntat lagom till middagen, så börjar det finnas anledning att fundera över vilken mängd jag ska tillaga. Så där stod jag vid frysen och resonerade lite om mängden när jag helt plöstligt hör snett bakom ryggen "Är klockan 3 ännu ?".
 
image97 

Något dum jag kände mig. Svarade i så neutral ton jag kunde att "nej det är en kvart kvar, men jag kan säga till dig när den är 3". Sedan tog jag halva falukorven, stängde frysen och hade lust att sjunka genom jorden när jag lade den på bänken att tina. Jag kan nog vara ganska säker på att dennes föräldrar kommer få höra detta ikväll. 

 

Redan klart.

Ofattbart! Jag som gjort mig beredd att få vänta på svar till detta: Nu är det gjort, i upp till ett par veckor, behövde bara vänta ett enda futtigt dygn. Svaret har inkommit, och det var positivt. Kan knappt inte fatta att det är klart och över. image96 Nu återstår bara några formaliteter, sedan kan man lägga det helt bakom sig. Åh vad enormt skönt!!! =) Och efter alla denna tid där det mesta stått stilla på både det ena och andra planet, så var det verkligen behövligt att något äntligen hände av positiv karaktär. Får hoppas att det gör det även på andra områden, men just nu är jag inte vidare hoppfull. Men men...nu ska jag inte skriva om det. Utan nu ska jag glädja mig åt det här iallafall. Kanske rent av fira lite i helgen. Ja jag får se vad det blir.

Enormt lättad och glad är jag iallafall! Trodde knappt jag skulle nå fram till denna stunden för ett år sedan. Gud vad glad jag är för att jag inte gav upp. För en gångs skull kan jag vara glad och känna någon typ av stolthet över mig själv. Vilket inte varit något jag gjort ofta på sistone. Ibland är det inte dumt att vara envis. ;)

Adoptera en droppe för att visa din sympati

                                      image95

Genom att adoptera denna droppe och placera den på Din egen hemsida/blogg
visar Du också sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.
Droppen är en symbol för alla utnyttjade barn som lider i ensamhet.

Jag adopterade min droppe av: amatankar.blogg.se

Trevligt besök

Fick återigen ett litet överraskande besök av min Pv (pojkvän) som dök upp efter jobbets slut, strax innan maten. Undrar just om det var doften från maten som gjorde att han drogs hit, eller om det var som han sa att han saknade oss. ;) Trevligt var det iallafall. Bara så jobbigt att se honom åka. Hade lust att hålla honom kvar. Ser inte fram emot den ensamma sängen, utan honom bredvid mig. Saknar honom redan. Önskar jag just nu kunde stuckit ner min näsa i hans hals och luktat. Det är något jag är närmast beroende av. Önskar sååå att han varit här nu för att gå och lägga sig med. Inte för sex inatt ej, men för att få ligga och prata med, kramas med, och få hålla hans hand som vi ofta gör en bra stund innan vi ska sova. 

Känns ensamt just nu, även trots att barnen är här. De delar ju ändå inte säng med mig. Förr i tiden när de delade rum brukade jag lägga mig på en madrass på golvet mellan deras sängar när jag ibland kände mig ensam, för att höra deras andetag och känna deras närhet i rummet. Det hade en extremt sövande effekt. Det var knappt aldrig jag lyckades hålla mig vaken mer än några få minuter innan jag försvunnit bort i drömmarnas värld. Numera brukar jag inte ligga hos dom mer än när de har mardrömmar eller svårt att sova, alternativt att de får sova i min säng ifall inte PV är här. Så det där med att ha barnen i samma rum eller i varsitt har sina för-och nackdelar.

Nu blir det väl dessvärre att gå och lägga sig i mitt tomma och ensamma sovrum. Får väl försöka slå bort sanknaden med en bok tills man blir lagom trött för att sova, och sedan kankse en kudde eller nalle får hoppa in som substitut att krama.
  

Tillägg

Nu när jag kommer ihåg måste jag passa på att be om ursäkt. En stor ursäkt för att det ofta är endel felskrivningar i mina inlägg. Jag kan inte riktigt begripa hur det går till. Jag skriver mina inlägg och tycker jag läser igenom dom ganska genomgående innan de publiceras, ändå märker jag nästan varenda gång när jag senare läser inlägget i bloggen, att jag missat en massa fel. Tom lååångt tid efter publicering, har jag kunnat hitta felskrivningar som jag av någon märklig anledning har missat.

Förstår inte vad det beror på. Är det ögonen det börjar bli fel på eller vad? image94


Mysigt

Har varit på ett par promenader. En för att lämna den stora till en kompis, och en likadan promenad nyss för att hämta hem. Även om den lilla varit gnällig, och den stora ofta får tjatas på, så märkte jag hur jag gick med ett stort flin på mina läppar. Vill bara krama dem bägge hårt och låta dom få veta hur mycket jag älskar dom.  Så lycklig över mina barn. Minns hur det var på den tiden då jag inte hade några barn och längtade så hett. Nu känns det ganska länge sedan. Tänk vad mycket mer innehåll mitt liv fått sedan dess. Självfallet medföljer det mycket arbete. Men innehållsrikt är det, och jag ångrar mig inte en sekund de val jag gjort kring det, hur tufft det än stundvis har varit.

Nej nu är det dags för lite mat. Magen ropar.

En riktig gnällis

Nästan så jag glömt under dagarna när barnen varit borta, men minstingen är sannerligen inne i en riktig gnällperiod. Det gnälls och gnälls och gnälls, om än det ena och än det andra. Och så ändras planerna hela tiden. Först titta på film, fem minuter senare ska det pusslas, 2 minuter ytterligare är det ritning som gäller, och seden något att dricka, och sedan är det för varmt, och sedan är det för kallt, and so on....and so on. Och så fort man inte omedlbart reflekterar och gör det som "befalls" så gnälls det och gnälls och gnälls, och säger man nej så hör man "näää men jag får aaaaaldrig det". Fast jag kanske gett/tillåtit det dagen innan *suck*.

Hu! Jobbigt med dessa gnällperioder, och det är allt annat än lätt att minnas det jag sett som står i barnböcker, om att barnet självt säkerligen lider mer än den vuxna i dessa perioder och att det bästa man kan göra är att hjälpa dom igenom dessa perioder. Måste säga att jag misslyckats med det många gånger. Känslorna tar överhanden och man blir bara så trött på detta gnäll, och höjer rösten och snäser åt barnet något. Inte det bästa förstås. Fast å andra sidan har jag aldrig påstått mig vara annat än en vanlig människa, som imellanåt brister i tålamod. Ja inte bara ibland utan ganska ofta för att vara ärlig.


Nu är det gjort.

Idag gjorde jag en skrämmande sak. Nu väntar jag bara ett svar. Det kommer dessvärre troligtvis dröja ett bra tag innan jag får svaret. Kanske upp till några veckor. Känner mig närmast kräkfärdig av nervositet över vad det kan bli för svar. Har skjutit och skjutit på att göra denna sak, i några månader nu, då jag varit för rädd för hur det kommer gå. Fullt medveten om att det inte hjälper att stoppa huvudet i sanden. Ska jag bli klar med detta avsnitt av mitt liv, så finns det ingen annan utväg än att ta itu med det och invänta det skrämmande svaret.

Men nu är det gjort. Nu är det försent att ändra. Nu är det bara att vänta, och hålla tummarna. image92


Nattligt sällskap

PK (pojkvännen) var här i natt. Så skönt att få krypa ner och sova bredvid honom. Även om jag förvisso återigen börjat vant mig bort med att ha honom sovande bredvid, då han tillbringat mycket tid i sitt gamla hem igen, så känns det ändå så skönt när han är här. Gick och lade mig rätt sent, då jag blivit omställd under helgen. Lade försiktigt min hand på honom där han låg väl instoppad under täcket, och kände hans lugna andetag inunder. Kände sådan trygghet. Så skönt! Om det bara kunde ske oftare, men nu är det mycket tid isär pga hans arbete i hemmet. Känns jobbigt inte bara för att det ger mycket tid ifrån varandra, utan för att det ofta inte heller händer något med det där arbetet. Ibland har jag därför fått mina tveksamheter och tänkt att han kanske bara skjuter på att bli klar. Kanske trivs han bra som det är. Kanske har han blivit osäker till om han vill flytta ihop. Samtidigt vet jag att han är en av de mest sega människor jag varit med om. Trögstartad som få, som närmast måste sparkas igång. Så säkert stämmer det att han nog bara inte orkat eller har lyckats kommit igång med något, de dagar han inte gjort något. Inte desto mindre gör det mig lessen. Lessen för att det inte känns som något han har bråttom med, och längtar efter att bli av med. Lessen för att jag inte är en tillräckligt stor morot, för att han snabbt skulle avklara det han har kvar.


Dunderförälskad

Barnen som varit borta under helgen var på hemväg i morse. Mitt stora barn pratade jag med i telefon på morgonen. Hans pappa skulle köra honom till skolan, så vi syns inte förren skolan slutat. Minstingen blev däremot avlämnad här, och vilka känslor som vällde upp när vi möttes! Ojoj! Hade det inte varit för att vi behövde ge oss av till dagis ganska snabbt så hade vi säkert fortfarande suttit och kramats och pussats. Vad jobbigt att skiljas när vi precis mötts igen. Känner mig verkligen dunderförälskad. HAde jag varit en seriefigur, så hade det flugit runt en massa hjärtan runt mig nu =).

Tänk vad de växer också. Normalt ser jag det inte så lätt. Men när de är borta över några dagar så tycker jag det känns som de nästan växt flera centimeter bara på de där dagarna. Så är det förstås inte, utan förmodligen bara att jag då för en gångs skull ser det jag inte på samma sätt lägger märke till i vardagen, när man ser dom varje dag. Vad tiden går, trots att man många gånger tycker den står stilla. Snart är de inte små längre. Vilket påminner mig om något jag tänkt på ofta på sistone, att jag måste bli mycket duktigare på att ta vara på tiden jag har med dom. Försöka njuta och vara mer med mina barn. Oftast är det så stressigt med allt, och man utnyttjar tiden till max för att hinna med det ena och det andra. Och visst, mycket saker finns det ju som måste göras. Men tiden med dom är ju också dyrbar. Kastar man bara bort all den tiden så kommer de snart vara stora och man kommer sitta och ångra sig för det man inte gjorde. Det viktigaste tycker jag då inte är vad man gör med dom, utan att bara vara med dom oavsett vad man egentligen gör. Så det ska jag försöka lägga på prioriteringslistan, att se till att försöka få mer tid med mina barn.

Glömde - Killar är ena blindstyren

Det var som jag trodde. Ibland är han totalt blind för mig. Jag skulle säkert kunna sätta en sopsäck på mig utan att han lade märke till det. Varför gör man egentligen till sig överhuvudaget =/.

Jag hade jag tänkt överraska honom, så jag hade inte berättat om min nyligen gjorda hårklippning, och berättade inte heller om min permanenting jag gjorde strax innan jag åkte till honom. Hade väntat mig en stor reaktion, men den uteblev totalt. Tänkte att han kanske bara inte hann titta ordenligt när han öppnade dörren. Men en timme senare när vi skulle åka hade han fortfarande inte sett något, och då började ärligt talat mitt humör dala en aning. Kände mig så osedd. Inte första gången jag känner så med honom. Jag som tom oftast brukar se när han klipp bara några futtiga millimetrar på sitt huvud.

Försökte väl sluta tänka på det där under kvällen, i rädsla för att det helt plötsligt kanske skulle komma flaxande ut ur munnen och förstöra hela kvällen. Men idag kom det. "Du är ett jäkla blindstyre!" sa jag med glimten i ögat, men samtidigt med allvarlig underton. Undrar om han förstod hur besviken jag blev.


Lite helgaktiviteter

Inför helgen kom pojkvännen och frågade om jag hade några planer. Eftersom jag inte hade det så har vi för en gångs skull varit på bio. Kul! Det händer ytterst sällan för mig, så det var roligt att komma ut, men ändå i en atmosfär som känns avslappnande. Var inte direkt upplagd för något annat. Är fortfarande lite nedstämd efter det besked jag fick häromdan, och har även för dåligt med pengar för några utsvävningar. Efter bion sov vi över hos pojkvännen och hade lite aktiviteter som passar ypperligt för en barnledig kväll ;). Hade förvisso först ingen lust då jag drogs med huvudvärk och lite magont. Men pojkvännen fick mig på andra tankar, och all värk försvann
som genom ett trollslag image41. Blev dock påmind efteråt om att det inte var borta.

Idag har jag istället varit iväg och dansat. Kul, men svårt. Undrar just nu hur jag någonsin ska kunna få det där att funka. Får hoppas det bättrar sig. Övade lite härhemma nyss, och eventuellt tror jag mig ha klurat ut hur man ska göra. Men det är ju å andra sidan en helt annan sak att göra det själv utan någon partner som förvirrar och rör till allting image70.  Får prova på pojkvännen sedan som är expert. Samtidigt känns det lite jobbigt när vi är i så olika nivåer. Det får mig att känna mig klumpig och i underläge.

Lessen och glad på samma gång

Sitter här med mycket blandade känslor. Fick ett besked, och det var som jag trodde negativt, men ändå positivt. Det negativa svaret var väntat, så även om det gör mig lessen så har jag redan gjort mig så förberedd på att få det svaret att jag inte reagerar så starkt. Det positiva svaret var däremot inte väntat. Och jag sitter här med några tårar rinnande samtidigt som jag har ett leende på läpparna. Märklig känsla. Det är som att ha blivit förälskad i någon och visat sina känslor och sedan få till svar att det tyvärr inte kan bli något för personen är tyvärr upptagen men hade han varit ledig så hade han utan tvekan tagit mig för han både attraheras starkt av mitt utseende och gillar mig som person....det hade alltså blivit vi om han inte varit upptagen. Lite så. Fast nu handlade det inte om någon kille, eller förälskele, eller något förhållande, men det var lite snarlikt. 

 


Äntligen

Glömde ju säga att jag idag äntligen äntligen kommit igång med träningen igen. image90 Har verkligen längtat och tänkt varenda dag att "idag ska jag träna". Men sen är det som vanligt att det ena eller det andra kommer ivägen och man får skjuta på det och skjuta på det och skjuta på det. Men nu så...nu blev det av. Vad skönt. Eller jobbigt var det ju då förstås, men skönt nu efteråt. Undra hur mycket träningsvärk jag kommer få nu då?

Längtar efter att få komma igång mer frekvent och ordenligt. Kanske lite promenader också. Det största dilemmat är bara tiden som alltid är för knapp. Hur gör egentligen människor för att hinna med sådant, när man har barn menar jag . 

Nu har den farit ut

Julgranen alltså ;).

Hade egentligen ingen plats för en julgran detta år. Men med barn i huset så går det  ju bara inte att stå över den. (Ja jag vet iof inte om jag själv heller skulle klara av att stå över julgran). Så i brist på plats fick jag skapa mig en plats. Så skrivbordet åkte ut och in åkte granen. Men snålt om plats var det. Den fick närmast tvingas in med tving. Och irriternade trångt blev det. Den stod tryckt precis bakom ryggen på en när man satt vid datorn. Likadant när man satt i soffan så stod den lite halvt bakom. Så jag tyckte inte jag hade så stor glädje av den. Inte såhär långt efter jul iallafall. Annars brukar jag i normala fall vänta bra länge innan julsakerna åkte ut. Förr var det väl nästan in i februari innan jag fick tvinga mig att ta bort sakerna efter mycket retningar från vänner och släkt ;). Men denna gång var det somsagt skillnad, nu längtade jag efter att bli av med den. Så nu är den bortplockad. Resten kommer jag däremot att vänta lite längre med. Har ingen som helst längtan efter att städa bort julen. Det är ju en av de få mysiga saker som finns under vintern. Dessutom är det jobbigt och inte alls lika skoj som att plocka fram sakerna.

Så var jag impulsiv

Igår strax efter jag skrivit föregående blogginlägg, så kunde jag inte stå emot. Fick ett infall att göra ett stort klipp. Så det gjorde jag. Gick raka vägen ut till badrummet och klippte av en ganska stor bit av mitt hår. Undra om man kommer ånga sig framöver image24. Just nu känns det iallafall bra. Nu fattas bara en permanent också, så det kunde bli lite mer luftigt, och krulligt då givetvis. Undras vad pojkvännen kommer säga.



Ska jag eller ska jag inte...

Är så trött på mitt hår just nu att jag närmast kan spy. Har färgat och tonat det under ett antal år i sträck, men nu var jag så trött på allt färgandet att jag behövde en break. Har därmed långsamt försökt tonat tillbaks håret närmre och närmre min egen hårfärg. Detta höll jag säkert på med under ett halvår eller så. edan slutade jag och väntade medan det började växa ut. Tyvärr har det trots det blivit en stor skillnad i färg, och ser mer förfärligt ut än jag trodde. men jag antar att det bara är att bita ihop om jag inte återigen ska ge mig in i tonings/färgningskarusellen. Av denna anledning är lusten stor att klippa av en lång bit av håret för att hjälpa till på traven så att säga med att få bort det tidigare färgade håret. Samtidigt tar det så emot då jag egentligen önskar mig längre hår, och redan klippt upp det några omgångar så det är kortare än normalt. Så det är ett svårt dilemma detta.

Som att detta inte räcker så har min senaste permanent (gjord hos frisören) gjorts för 1,5 år sedan. Du kan ju tänka dig hur det ser ut. Ja ganska redigt utväxt nu med andra ord. Gjorde förvisso en hempermanent för ett halvår sedan men den gav ett ytterst klent resultat som inte längre är synligt. Saken är bara den att jag inte har pengar för en ny permanent hos frisören nu. Den kastar ju bedrövligt mycket! Runt 1000-lappen. Så därför försöker jag stå ut och hoppas på ett under eller något, som att helt plötsligt vakna upp en dag och se bra ut i utväxt permanent.

Hittade idag av ren tillfällighet en bild på nätet på en rätt kort men snygg frisyr på Kylie Minogue. Så det satte lite myror i huvet på mig igen om jag ska klippa mig trots allt. Möjligheten finns ju dessutom att göra en hempermanent senare och med en kortare frisyr är det ju också lättare att både få ett bättre och beständigare resultat. Hm det tål att tänka på.

                   image89

 


Tiden räcker inte till

Hinner inte med någonting känns det som. Har gjort en handling idag, och bara för det känns det som att det är kört att hinna med något mer för idag. Blir frustrerad. Har sagt varje dag i säkert en vecka nu att jag ska träna. Måste bara komma igång igen. Men fortfarande har det inte hunnits med. Blir nästan äcklad över mig själv. Ännu mer nu efter alla julmat, godis och andra onyttigheter under jul. Måste få komma igång och röra på fläsket igen, men det är så svårt att få till det där. För samtidigt ska så mycket annat hinnas med och skötas.

Dygnet skulle behöva dubbelt så många timmar.


Bra men inte bra

Idag en bättre dag. Men ändå finns det där. Det där som bränner. Tankarna som gör ont, över våra svårigheter, och alla andra hinder och besvär med flyttar och renoveringar och alla andra bitar som fattar eller ska fixas. Det känns som vi har backat återigen några steg, och jag mår dåligt. Ibland är det så psykiskt påfrestande med dessa backningar så jag har lust att hänga in hatten. Eller åtminstone få en paus i hopp om att kunna hjälpa igång allt sedan igen. Jag undrar om det någonsin återigen blir riktigt bra, väl medveten om att jag är lite pessimistisk just nu. Går det att få allting på rätt köl igen. Få allting att fungera. Inte nödvändigtvis perfekt, för något sådant tror jag knappt existerar, men bra. Det enda som fungerar riktigt bra just nu, är våra känslor. Dom är det inget fel på iallafall. Tur det.

Har pga händelserna igår (sorry förrgår blir det  ju), haft allmänt svårt att komma igång idag. Sov längre än jag borde i morse, och har sedan haft svårt att koncentrera mig på det jag borde. Och nu borde jag egentligen ligga och sova, men istället sitter jag här och mår halvtaskigt.

Känner bara sådan ledsamhet över alla problem. Det har kommit att kännas att det nästan är övermäktigt många problem. Det blir till en inre stress som hela tiden sitter där och gnager, och påverkar både i vaket och sovande tilstånd. Ständigt håller jag tummarna för att något bra ska hända. Det är så många bitar nu som det behöver hända något med. Men för tillfället står det mesta still. Som det gjort länge nu.




Går det att förändras?

En del av diskussionen som vi hade igår, handlade om att pojkvännen alltmer kommit att inse hur lik han är en av sina föräldrar. Föräldern är extremt envis, säkert över gränsen till tjurskallig. Det är inte en gång pojkvännen har kommit och hävt all sin frustration och irritation över förälderns imellanåt omedgörliga inställning, utan ett flertal gånger. Och jag har å min sida i min tysthet oroligt konstaterat att det finns stora likheter mellan denna och pojkvännen.

Nu drog han själv upp sin likhet, och ställde frågan till mig "Går det att förändras"? Klart det går, var mitt snabba svar. Framförallt när man vet om vilka sidor man har, och vill förändras. Sedan är det väl inte gjort i en handvändning, men nog sjutton ska det gå att ändra sig. Han var däremot inte lika säker, och drog up sin ålder som att det kanske då var försent. "Gamla hunder kan inte lära sig sitta"-brukar man ju säga. Men så gammal är han ju inte, och om det är något han verkligen känner att han vill förändra så borde det ju gå. Så anser jag iallafall, men samtidigt blev jag orolig över den inställning han har. Som att han för alltid kommer vara på samma sätt, oavsett hur gärna han vill förändras.

Han drog upp att det ofta tar en stund för honom att tänka efter, innan han möjligtvis kan inse och eventuellt erkänna att han tänkt fel. Jo jag vet att han är sådan. Han är även sådan att ifall man är två personer där man vill göra något på varsitt sätt, så ger han aldrig med sig utan vill ha det på sitt sätt såvida man inte är beredd att strida för sin sak. Detta har tyvärr alltmer lett till att jag omedelbart ger efter av ren uppgivenhet inför vetskapen om att det ska behövas strid för att få honom att ge sig, trots att jag tycker mitt sätt är bättre, med följd att jag ofta blivit tjurig och känt mig överkörd. Min tanke om lösning är att man i en tvåsamhet måste inse att man är två personer som har tankar och behov, och därmed omväxlande borde låta den ena och den andra få sin vilja fram, oavsett om man tycker den andras sätt är bäst eller inte. Men min pojkvän har inte riktigt det tankesättet, för honom är det istället så att den som är bäst på att utkämpa sin strid får vinna kampen.

En hemskt sak kring detta har slagit mig. Tänk om jag skulle fortsätta mitt liv med honom, och senare få gemensamma barn. Tänk om vi därefter, (hemska tanke), skulle gå isär. Den bild jag har av att dela barn med honom som skilda, är inte vidare angenäm. Jag kan nästan slå vad om att det bara skulle bli en massa problem. Kanske låter hemskt att jag har en sådan inställning till honom. Men just den där envisheten och osmidigheten, gör att jag inte får de bästa bilderna framför mig. Just där måste jag säga att det funkar väldigt bra mellan mig och barnens pappa. Vi är båda väldigt samarbetsvilliga. Om han av någon anledning behöver ändra lite på våra planer, eller ringer och plötsligt och vill ha barnen vid tillfällen när jag inte förväntat mig, så brukar jag alltid säga ja såvida det inte krockar med egna planer, vilket det ytterst sällan gör. Likadant brukar pappan oftast göra från sitt håll. Men jag har redan där känt en skillnad med pojkvännen, då han imellanåt kan irritera sig över hur lättvindigt jag kan ge efter vad jag tidigare har planerat med exet. Han tycker jag ska vara mer nitisk. "Såhär är det!" "Såhär har vi bestämt!" Men jag känner att jag vinner större på att vara böjlig. När det går iallfall. Det tycker jag alla borde vinna mest på. Det får man tillbaks på, när man själv kan behöva ändra något. Likadant barnen vinner mest på att ha föräldrar som är samarbetsvilliga och flexibla.

Den där framtidstanken, ifall det värsta händer, känns inte bra. Jag kan se framför mig hur han skulle stå och säga "Nej såhär har vi bestämt nu", ifall man behövde ändra någon dag, eller behövde hjälp vid något exra tillfälle. Det gör mig verkligen orolig. Förut har jag alltid tänkt att det ordnar sig nog alltid, han måste ju inse att han behöver ändra sig lite kring sin envishet och stolthet. Men när han nu tog upp den där frågan, och öppet ifrågasatte om det verkligen var en möjlighet för honom att ändra sig, så  börjar jag undra. Med den inställningen kanske det verkligen är omöjligt.




Usch vilken dag...

Igår en sån där dag när allt verkade gå fel.

Jag var hemma med barnen. Det var lugnt. Barnen höll på med sitt och jag med mitt. Det var bara en gång under dan som jag fick säga ifrån och ta minstingen in till sitt rum för att under några minuter lugna ner sig, vilket gick bra. Ingen stor sak.

På kvällen när middagen lagom var klar och vi skulle sätta oss till bords, kom pojkvännen. Vi satte oss därmed till bords allihop och påbörjade ätande. Då var det slut med lugnet. Det ena tjafset efter det andra utbröt. Slutligen blev den en kontrovers mellan den äldste och pojkvännen. Alltihop pga en missuppfattning från mitt barns sida. Detta förstod givetvis min pojkvän men ändå fortsatte han käbbla. Och så fortsatte den heta diskussionen, och fortsatte och fortsatte tills jag kände mig nödd att lägga mig i och säga till dom bägge att ge sig. Det fick räcka!. Ska hela middagen behöva intas under käbbel och stridigheter? Minstingen satt slutligen och grät. Om det var pga maten h*n inte ville äta,  eller pga stämningen vet jag inte. Men oavsett mådde till och med jag dåligt över att behöva äta under den ilskna diskussion som inte vill ge med sig. Var nästan påväg att ta tallriken och gå också.

Varför blir det sådär? Varför är min pojkvän imellanåt så manisk till att inte ge sig. Till att till varje pris forsätta kampen för att den andra måste ge sig. Som att till varje pris visa sin makt. Visa vem som längst härdar ut. I detta fall började givetvis den äldste gråta under kontroversen. Och hela den löjliga diskussionen bara av en fånig missuppfattning. De bägge hade ju rätt. Varför kunde inte pojkvännen bara säga det mjukt då...att de ju pratade om samma sak, vilket mitt barn inte förstod först. Pojkvännen var ju ändå den vuxna i denna diskussion, men ändå tyckte jag han betedde sig på samma nivå om inte värre än mitt barn.

Nej ibland kan jag inte förstå mig på min pojkvän, och i detta fall förstod han säkerligen hur besviken jag var på hans beteende då det utöver de gånger jag försökte få slut på deras dispyt, nog inte gick att undgå att se hur irriterad och besviken jag blivit.

Vid läggningen var det dax för nästa krock. Under läggningen av barnen hade jag förklarat för dom bägge, att ifall de skyndade sig med att städa undan sina saker kunde jag hinna läsa för dom. Detta påminde jag flera gånger om, medan jag imellanåt kollade att de gjorde som jag sagt åt dom. En stund gick det, men sedan stannade det upp för minstingen och h*n ställde sig istället att först bara trampa på en leksak tills h*n slutligen tog upp den för att svinga iväg den inåt rummet. "Nej" sa jag varnande, "kasta inte den nu", men iväg for den iallafall. Då tröttnade jag och deklarerade att h*n inte skulle få vara med på läsningen medan jag tog den vilt skrikande minstingen till sitt rum och stängde dörren. Ganska snabbt därefter hörde jag hur pojkvännen gick in till minstingen. "Nej han ska väl inte förstöra nu genom att gå och trösta minstingen ?!" hann jag tänka, och öppnade därför  dörren där pojkvännen satt med minstingen i knät och sade till om att det inte var bra om han gick imellan för att trösta vid sådana här tillfällen. Vad skulle barnen då lära sig? Istället tänkte jag gå in själv efter en liten stund och prata med minstingen, vilket jag även gjorde.

Under tiden som jag gick fram och tillbaks mellan minstingen och den äldste, och pratade, förklarade, gjorde klart för nattning, tröstade, läste för den stora, och sade godnatt till den minsta, så visste jag inte vad pojkvännen gjorde. Det visade sig att han blivit väldigt lessen och kände att han bara gjorde fel. Visst det blev endel fel denna gång, men allt gör han inte fel. Han gör mycket bra också vilket jag flera gånger fick förklara. 

Det blev endel pratande. Många gånger behövligt att göra så. Prata ut om vad som blivt fel, vad som eventuellt kan göras annorlunda, och förhoppningsvis hitta lösningar. Det som dock är problemet är att vi inte direkt kom fram till någonting, så samma problem kvarstår.

Det han tog upp är att han tycker att det känns som han ofta gör fel numera med barnen. Vilket är förståeligt att han känner, eftersom jag förr inte sade till om vad jag tyckte kändes fel. Detta fick mig att många gånger lida ganska mycket då jag tyckte han var för hård emot barnen, att det ofta blev en dålig stämning för alla inblandade, att han ofta sade saker till barnen som jag inte höll med om, och att jag kände mig som jag svikit barnen då jag lät honom gå på som han gjorde med dom. Nu har jag äntligen börjat att säga ifrån litegrann. Därmed förståeligt att han förstås känner det som att det går sämre nu.

Det är ett svårt ämne detta, och någon egentligen lösning till hur man får det att fungera finns nog inte. Jag tycker ett fel är att han kommit in i våran lilla familj, som levt ensamma under flera år, och helt plötsligt börjat styrt och ställt det på sätt som gjort honom till ett ganska dominant och imellanåt diktatoriskt överhuvud. Jag önskar han kunde backa några steg. Ta det lite lugnare. Det ska dock nämnas att vi har ganska olika uppväxt. Jag med en lugn och trygg uppväxt med tålmodiga föräldrar som uppfostrat oss på ett mjukt och erkännande sätt. Hans uppväxt under blandade förhållanden. Hos en förälder som inte orkade med honom, och hos fosterföräldrar. Jag kan förstå att det kan sätta sådana spår. Att han av den anledningen kanske har en hårdare stil. Det bästa vore givetvis om vi kunde komma överens om ett sätt att uppfostra barnen på tillsammans under vårat tak. Men om inte det går. Om vi tycker för olika. Borde inte jag som deras förälder då vara den som hemma hos oss har det slutgiltiga betämmandet? Det känns iallafall väldigt bakvänt och felaktigt om en ny person ska komma utifrån, och vara den som vid kollisioner ska bestämma över barnen som inte är dennes egna, och gå över vad den existerande förälderna tycker. Det är så jag tänker men ännu inte har riktigt vågat att säga till pojkvännen. Vill inte att han ska se sig som överflödig, och att han bara ska finnas vid sidan av, för det är ju inte så jag vill ha det. Jag vill att han ska vara en del av oss. Att vi ska fostra tillsammans. Det jag pratar om är bara de saker som vi kan tycka olika om, där jag nog anser att den "riktiga" föräldern borde vara den som isåfall tar det slutliga beslutet.

Tänker jag fel?


 

Faschinerad

Kollade in en mycket intressant dokumentär igår. Nunnan som tidigare visats på svt. Jag är enormt fascinerad! Har inte kunnat släppt filmen med tankarna sedan dess. Denna tjej, hennes uppväxt, hennes önskan att ta ett sådant livsavgörande och extremt beslut. Jag kan inte förstå, men fascineras enormt över hennes beslut. Tre löften som hon måste leva med resten av livet:

Fattigdom - att inte äga något
Lydnad - att avsäga sig den egna viljan
Kyskhet - att avstå från att älska en man.

Jag skulle inte ens kunna avstå någon utav dessa tre ting.

Har påverkats starkt av denna film. Tänkte på den hela dan igår från att jag såg den. Tänkte på den när jag gick och lade mig, (ja bredvid min oro för min pojkvän - se föregående inlägg i bloggen). Tänkte på den inatt när jag vaknade till imellanåt. Tänkte på den i morse. Tänker på den nu. Hittar inte ord för vad jag känner, men det är sådan stark fascination över hur olika vi människor är. Över hur man kan ta ett sådant beslut. Över hur man kan tänka sig och tom vilja leva instängd på det viset resten av livet. Nästinpå som en fånge. De hade ju tom galler på besöksrummet. Enda skillnaden från fängelse är ju nästan bara att man som nunnan frivilligt väljer att bo där, och så självfallet att ma inte begått något brott för att komma dit, och att man lever med bön stora delar av dagen.

Fascineras också över hur man orkar med den sortens liv de har på klostret. Aldrig någon sovmorgon. Alltid upp lika extremt tidigt. Alltid göra den ena sysslan efter den andra efter samma utstakade schema. Inte kunna prata med de andra nunnorna, annat än under de små och få utstakade tider som utsett till detta. Aldrig kunna lägga sig i soffan och slappa med en bok. Aldrig kunna sätta sig och surfa på internet, eller välja en film på tv att se. Aldrig mer åka hem till föräldrarna. Aldrig mer gå på restaurang. Aldrig mer gå en runda på stan. Aldrig mer bada i havet, sjön, badhuset. Aldrig få några barn. Aldrig älska med någon. Aldrig ens kyssa någon. Osv osv....det poppar upp det ena efter det andra som fråntagits den som gör detta val. Hur klarar de det? Hur kan de välja detta?

Känns som jag sitter med hakan nere vid marken. Visst har man känt till om kloster ocb nunnor förr, men jag har aldrig så exakt förstått hur de lever. Jag har aldrig funderat på det. Nu med dokumentären blev det så tydligt, att det faktiskt finns människor idag, av nutid, tom unga människor som Marta i filmen (19 år), som väljer denna form av liv. Känner mig så förbluffad. Ja närmast chockad.

Någon annan som förstår...?

                   image87


Bara det inte händer något

Har under kvällen känt en olustig oro. Pojkvännen är bortrest, och det är halt på vägarna. Gick runt och vägde för och emot att ringa. Av någon anledning är jag alltid rädd för att ringa mobilt till personer som sitter och kör. Tänk om de kör av vägen i brådskan att svara telefonen. Eller under samtalet! Vet själv att jag för egen del kan bli lite halvfarlig när jag pratar under biltur. Alltså väntade jag...och väntade, men fick sådan ångest tillslut över att inte veta var han var. Var han kvar därborta? Eller hade han kommit hem? Eller satt han och körde hem? Fick alla möjliga skräcktankar och visioner, och kunde se bilder av olyckor framför näthinnan. Tänkte att det kanske var sista gången jag träffat honom, och en enorm tomhet gav sig tillkänna. Vill inte förlora dig! Älskar dig! Även om vi har våra jobbigare stunder, (vilka har inte det ?), så älskar jag dig och vill fortsätta kämpa.

Tilllslut gjorde jag valet att ringa. Var tvungen att få veta.

Han hade inte åkt ännu. Lättnad, men samtidgt en hemsk oro. Tänk om det händer något sedan. Om det här var sista samtalet =/. Hade varit bättre att höra att han kommit hem till sig och resan var över.

Varnade honom om väglaget, och de många trafikolyckorna som det stått om i tidningarna. Jag har även själv känt hur halt det varit ute tidigare under kvällen då jag gjorde en kortare biltur.  Vädjade till honom om att ta det lugnt. Lät honom förstå att jag är orolig. Inget nytt för honom. Detta är något vi bägge känner imellanåt. En större oro än jag tror att många andra människor känner. I många år har jag fått lärt mig hantera denna oro, som imellanåt kunnat göra mig närmast illamående av ångest. Numera dock mer hanterlig, tack och lov.

Det har sin anledning att jag har denna oro, liksom han. Vi har båda mist någon extremt närstående. Varsitt barn. Sedan dess är inget sig likt gällande detta. Döden och att mista någon ytterligare, är något jag och han ofta fått känt sedan dess.

 Åh bara han kör försiktigt! Bara det inte händer något!

         image86


RSS 2.0