Aktivitetssummering vecka 8

Förstår att det här är helt ointressant för er andra. Men min blogg används ju till stor del för att jag ska komma ihåg saker och ting. Som en dagbok.  Så för att jag ska kunna följa hur det går med mina aktiviteter, så tycker jag bloggen var ett förträffligt ställe att lägga det på. Så enkelt att hitta här.

0 promenader.
0 träningar.

Lika dåliga resultat som förra veckan. Men det beror på förkylning och att barnen haft sportlov och varit hemma hela tiden. Skönt när det inte bara beror på lathet image70. Och istället för att misströsta för resultaten, så tänker jag som så att det ju bara finns en väg att gå just nu....uppåt.

Äntligen

Den senaste förkylningen har äntligen lite gradvis börjat släppa sitt benhårda grepp. Jag är inte täppt i näsan hela dan längre, utan bara vissa stunder, och inte lika fullständigt. Jag har inte ont i halsen längre. Jag har inte ont i kroppen längre, och jag har,  kors i taket, äntligen lite försiktigt börjat återfå litegrann av mina krafter. Inte fullt ut som jag hade förut. Men åtminstone lite mer än jag hade nyss. Åh så skönt! Får bara hoppas det fortsätter åt detta håll.

Var på dans i söndags. Skönt att komma ut en sväng. Skönt att träffa några fler än bara min lilla familj. Ännu mer skönt efter att man dessutom varit så instängd som man blivit under barnens sportlov, och min samtidiga sjuka. Nästan så man har känt att man behövt semester efter så mycket tid med barnen. De vet verkligen hur man kan driva mamma till vansinne ;).

Längtar ut och efter att få ta itu med mitt liv igen. Är så mycket jag vill göra, och så mycket som jag vill ha förändrat. Får hoppas att jag kan få börja göra det snart.


Aktivitetssummering vecka 7

Lite sen summering, men men....

0 promenader.
0 träningar.

Tråkig sammanställning denna gång. Förvisso finns en vettig förklaring, och det är att jag har varit gräsligt förkyld. Har fått en ny omgång, som bara tog över efter den föregående. Har nog varit konstant kraftigt förkyld sedan strax före jul! Kan inte vara riktigt normalt detta...


Här igen.

Återigen en frånvarovecka. Har läst väldigt mycket. Och varit sjuk. Den ena kraftiga förkylningen efter den andra har tagit över min kropp. Har försökt att imellanåt tänka på att försöka stärka mitt immunförsvar med omega-3 och multivitamintabletter. Vet att det brukar hjälpa. Men det funkar bara några dagar, sedan glöms det bort igen. Förbannar mitt dåliga minne. Kom-ihåg-lappar går inte heller att sätta upp, för det skulle barnen dra ner snabbare än jag hinner blinka. Vet snart inte hur jag ska bära mig åt för att bli frisk. Känner mig instängd i min egen kropp. Vill bryta mig ur. Vill bli frisk, och orka saker och ting igen. Har känt mig så trött så länge nu. Och jag är evinnerligt trött på att vara trött, och evinnerligt trött på att vara deprimerad som jag blivit pga min trötthet och min sjuka kropp. En ond cirkel helt enkelt.

Har för övrigt fått ett nytt intresse också. Eller en ny fascination kanske man ska säga. Men jag tror jag väntar lite med att berätta vad. Får se om jag gör det senare. Har iallafall en mycket intressant sak som jag ska göra nästa vecka som har med detta att göra. Är mycket nyfiken!


Vart tog veckan vägen

Nog för att jag vet att det var några dar sen jag skrev sist, men inte en hel vecka! Inte kan jag knappt heller beskriva vad jag gjort. Vart tog veckan vägen liksom.... Den bara kom och gick. Det har nog bara varit mycket med allt helt enkelt.

Vi har kommit igång endel med att gå på husvisningar igen. Inte vet jag om det är någon mening. Men det känns bra iallafall. Turligt nog har vi väl ännu inte varit på någon visning där vi känt, att det här huset bara MÅSTE vi ha. För då hade vi fått problem. Han måste ju sälja sitt hem först, och jag måste ha ordnat vissa saker också. Men samtidigt, så kan saker och ting trots allt gå fort också. I mitt fall är det så svårt att veta när/om det kan lösa sig. Det kan ta allt ifrån någon vecka, till oändligt lång tid. Omöjligt att veta. I hans fall däremot är det lättare att veta, och är något som han själv styr upp helt och hållet. Det hänger bara helt på hur snabbt han jobbar undan, och hur petig han vill vara förstås. Och hur länge han vill dra ut på det här...kan man väl också konstatera därmed. Nej...nu ska jag inte vara negativ. Fast ibland blir jag fundersam. Framförallt efter hur sista halvåret har varit, så känns det inte lika bra för min del som det gjorde förr. Hans beteende har fått mig att tappa mycket av lusten, och gjort mig väldigt osäker. Undrar hur framtiden ser ut...


Aktivitetssummering vecka 6

Börjar väl veckan med en liten aktivitetssummering, för mitt eget kom-ihåg.

3 promenader på mellan 55 min och 1 tim 10 min.
0 träningar.

Trodde jag skulle ha kommit igång med träningen denna vecka, då förkylningen kändes vara på bättringsvägen, men så blev det inte. Har känt mig för dålig för såpass krävande pass. Däremot har jag ökat på promenaderna. Åtminstone längdmässigt. Skulle ha blivit fler men det körde ihop sig. Får därmed hoppas att allt bättrar sig denna vecka. Fler promenader, och förhoppningsvis komma igång med träningen. Om bara den förbenade förkylningen/influensan kunde släppa någon gång... 

Nöjd

Idag är jag rätt nöjd över mig själv. Nästan varenda minut idag har jag ägnat till sådant som jag borde. Först en promenad imorse efter avlämning av minstingen. Sedan frukost när jag kom hem. För att sedan arbetat fram till hämtning av minstingen igen. Därefter lunch, och så plockade jag fram spel och lite annat för minstingen att roa sig med sittande på golvet bredvid mig, medan jag arbetade några timmar till. Sedan tog jag mig tid för att vara med barnen en stund innan jag satte igång med middagen. Och sådär har det fortsatt. Nu ska vi snart äta lite rabarberpaj med vaniljsås. Förvisso har läggningen blivit lite framskjuten då några moment tog lite längre tid än väntat. Men i det stora hela får jag säga att jag känner mig otroligt nöjd över mig själv denna dag. Inte ofta jag känner så. Därför vill jag extra mycket klappa mig på axeln idag. Ingen annan lär väl heller göra det, för det man gör....är ju som det ofta sägs, sådant som säkert ingen annan lägger märke till. Dessutom vet jag att det säkerligen kommer att komma massvis av dagar framöver då jag som förr säkert kommer känna mig missnöjd över mig själv. Så nu ska jag njuta av den här känslan ett tag medan jag ska njuta av paj med barnen.

Slutar aldrig förundras

Det finns en folkgrupp jag inte kan begripa mig på, och det är de där människorna som vill bråka om allt. Jag kan för mitt liv inte begripa hur de orkar. Och med tanke på vilken lätthet dessa retar upp sig på allt möjligt från stort till smått så undrar jag också hur de verkligen mår innerst inne. Själv är jag lite motsatsen, det är ytterst sällan jag orkar irritera mig. Jag känner alltsom oftast att det inte är värt den ansträngningen. Att det inte är värt att må dåligt för. Det känns som bortkastad tid, då det ytterst sällan dessutom leder till någon förändring. Trots långa och uppretade diskussioner brukar det sällan vara någon som ändrar sin åsikt. Det enda som händer är just det....att de bara har retat upp sig själva. Därför har det undan för undan blivit alltmer sällsynt att jag ger mig in i sådana diskussioner, och de ytterst få gånger det numera händer så förbannar jag mig själv för att jag gjorde något så dumt. Till vilken nytta liksom....?




Aktivitetssummering vecka 5

Summering av förra veckan:

5 promenader á 50 minuter.
0 träningar

Då jag var riktigt redigt förkyld under hela veckan, så undvek jag alla träningar. Det skulle ha tagit för hårt på kroppen, och förmodligen varit mer nedbrytande än uppbyggande. Däremot tog jag desto fler promenader, och med tanke på hur jag mådde, och att det krävdes en hel del för att dra iväg mig, så känner mig klart  nöjd med det antal som blev. Det är dessutom bra mycket bättre än föregående vecka. Får hoppas att jag känner mig tillräckligt stark denna vecka för att smyga igång träning också litegrann, och försöka hålla igång endel promenader samtidigt. Får se om jag lyckas.

Snölandskap

Efter några kraftiga snöväder, så har helt plötsligt den kala och höst/vår-liknande vintern äntligen blivit vit. Det piggar upp väsentligt. Är det vinter så tycker jag också det ska vara snö. Så just nu känner jag mig nöjd. Mycket nöjd. Med vinterlandskapet iallafall. För övrigt är det inte så mycket som hänt. Man står i väntans tider på alla sätt och vis....as usual. Helgen har varit lugn. Är lite missmodig över mig själv och att jag inte gjort mer. Men å andra sidan är jag ju fortfarande väldigt förkyld, så det kan ju vara bra för den sakens skull iallafall, att jag tagit det lugnt och inte stressat mig alltför mycket. Ikväll ska jag däremot bort. Ska dansa. Ska bli kul, men samtidigt lite pirrigt då jag var borta förra gången och hoppas jag inte hunnit komma efter för mycket. Bäst att kanske börja göra iordning sig lite smått. Öva lite på stegen och byta om. Ska ju även äta innan jag åker iväg. Och jag vet ju hur jag är, som alltid tror jag ska hinna med mer än vad jag i realiteten gör. Så det får väl bli så då. Ha en fortsatt trevlig helg mina läsare! 

             image103


RSS 2.0