Omodern

Inte första gången jag inser att jag är omodern. Jag vill leva i parförhållande. Som sambos. Helst förlovade och gifta. Skaffa barn tillsammans. Vara varann trogna. Och jag vill bo i hus. Med andra ord ett typiskt svensson-liv. Är det nu man ska skämmas? Skämmas för att man är så omodern, och tråkig. image76

Tuffa stunder

Det finns stunder som är värre än andra som ensamstående förälder. En av de stunderna inföll inatt, då jag vaknade mitt i natten av att ena barnet fått magsjuka. Yr och svajande av trötthet, stapplade jag så fort jag kunde runt och plockade fram hink, papper och vattenglas. Med motvilja blandad med ömhet för den store ömsom satt och ömsom stod jag och väntade medan hulkandet pågick. Spyor något av det jag har mest svårt för, och mest rädsla inför att få. Några stunder inföll då lukten och synen fick mig själv att börja torrhulka. Ändå något man borde fått vana för, då det genomsnittligt trots allt inträffar en gång varje vinter. Men denna gång värre än tidigare gånger. Vid ett tillfälle råkade sonen nämligen kräkas ner både säng, golv, matta och sig själv, vilket aldrig förr hänt. Synen ligger fortfarande kvar på näthinnan.

Efter ett antal kräkomgångar, då det verkade över, och sängkläder bytts, golvet skurats, sonens duschats, mattan  torkats av så gott det kunnats, raglade jag bort till sängen och slängde mig raklång. Knappt hade ögonen hunnit slagits igen, förren ett gnäll ifrån minstingen hördes. Det kan inte vara sant, hinner jag tänka. Raglar återigen upp och över till minstingen. Kiss i sängen att ta rätt på. Varför just nu?!! Tar mig knappt tiden att tänka, utan agerar på ren reflex. Upp med minstingen. Av med blöjan. In i duschen. Tvätta. Torka. Bort med täcket. Över till tvättstugan. Tillbaks. Leta upp nytt täcke. Lägga minstingen. Över till min egen säng. Äntligen! Får jag sova nu? Ögonen fallar ihop. Allt borta på några sekunder.

Ett dygn har snart gått, och ännu har vi klarat oss. Jag och minstingen. Sambon inte här, och bör nog inte komma förren det är säkert. Även om hälsan finns för stunden, så finns rädslan där. Bara vi klarar oss! Det värsta som kan hända är när vi alla blir sjuka. För det är närmast obarnhärtigt att ta hand om barnen när man samtidigt själv ligger på golvet med magsjuka. Därför har jag förberett mig så gott jag kunnat. Försökt tvätta, städa och diska iordning det mest akuta. Men matlagning kvarstår. Jag borde ha lagat iordning något att kunna äta imorgon, ifall jag blir sjuk, och är för dålig att fixa något till barnen. Men jag var för trött och seg idag, och alltför stressad och inriktad på att få rent allt nedspytt och nerkissat.

Hinken framtagen. Står i sovrummet. Vågar man lägga sig? Längtar tills allt är över, och lugnet och normaliteten återkommit.

Mmm....mys

Mysig lördagskväll. Lite lasagne framför tv:n, god sallad och gott rött vin. Efteråt minstingen som uppkrupen ligger i famnen, tittande på tv. Den stora tryckandes emot bredvid. Och sambon därbredvid, våra händer sökande varandras imellanåt. Så mysigt.....så skönt....så underbart!

Ett ögonblick av lycka!


Lite bättre

Tre enstaka tänka timmars sömn råkade minska med nån timme. Men ibland är inte sömn den högsta prioriteten image70. Så nu är besvikelsen något lite förmildrad iallafall. Hm...nästan så man känner skam för hur svag och kärlekskrank man är image24. Knäsvag som jag aldrig förr varit för någon.Kom!


Äntligen...men ändå inte nöjd.

Tillslut så kom han. At last. Men hans bortavaro de många dagarna, utan någon större förklaring, har ändå satt sig som en smetig besvikelse. Säkert helt orealistisk känsla. Känner mig löjlig, och barnslig. För att hans längtan inte var lika stor som min. Att min kropp skrek efter honom så mycket så jag fick gå undan flera gånger om dan för tillfredställelse. En drift som närmast gjorde mig galen. Medans hans knappt syntes. Mitt pockande och heta sms möttes förvisso av nyfikenhet och intresse, men inte till att väcka hans lust. Istället fick jag svaret att han var för trött. Trötthet vet jag vad det är. Men under denna tid har det inte funnits någon trötthet som mästrat på min längtan efter honom. Det är att vara på olika nivåer. Totalt olika. Men hans svar var iallafall tacksamt ur en synvinkel, den släckte eftertryckligt ner lustan tillfälligt. Drog ner mig från molnen till jorden. Where I should be. Det var där min besvikelse började. Besvikelsen över mig själv. Över att vara på fel sätt. Att inte kunna nå honom och påverka. Få honom att bli mer levande. Mer..... brinnande. Kanske har jag fel sikte. Kanske går det bara inte att tända endel människor. Kanske är han bara sådan. Och jag med fel förväntningar. Förväntning och önskan om att få honom att brinna och känna lika mycket som mig.

Med besvikelsen som tröttsamt drog ner mig, somnade, vaknade och kom jag en bit in på denna dag, tills jag plötsligt fick en överraskning. Ett sms från honom, men inte likt något tidigare. Det hettade, och brände och försökte tända den av besvikelsen falnande elden. Men var var han? Kom han snabbt springande med galopperande hjärta, redo att ta mig med storm som sms:et utlovat. Nej är svaret. Istället kom han sent, vid 22 tiden, när jag trött och arbetande fortfarande råkade sitta uppe. Eventuella förhoppningar ifrån det tidigare sms:et hade dött för länge sedan och återgått till besvikelsens läge. Allt där blev var därför bara några långa kramar.

Så nu är han här, men ändå sitter besvikelsen i.


Är man förändrad för alltid?

Sitter och funderar. När man fått dåliga erfarenheter, riktigt dåliga, blir man då förändrad för alltid? Kommer det alltid att ligga och spöka? Tänker närmast på dåliga erfarenheter ifrån förhållanden, men gäller även livet i övrigt.

Har funderat på detta många gånger då jag varit med om ett förhållande som ledde till så extremt mycket besvikelser, och så mycket sorg, så det inte finns ord för det. Lögner, otrohet och svek var bara några utav bitarna. Innan detta förhållande hade jag inga erfarenheter av sådant. Inte efter heller. 

Efter det förhållandet finns de där, minnena. Även om det slutat att göra ont, märker jag att de finns i mig och påverkar mig. Trots att jag tycker mig ha tillit till min kille, så dyker dessa erfarenheter ständigt upp. När han är några timmar senare än vad han sagt att han ska bli, så dyker de där tankarna ofelbart upp. Träffar han någon annan? Gör han något dumt? Och sedan skam när han efter hemkomst berättat vad han gjort. Förvisso inget han fått lida för då jag hållit det helt för mig själv, och aldrig frågat ut honom, men ändå en skam för mig själv. En skam för att min tillit tappades. För att misstankarna fanns där. För de dumma tankarna.

Är jag förändrad för alltid? För alltid påverkad av det tidigare förhållandet? Blir lessen av den tanken, men kanske är det så. Nu finns inte full tillit till någon längre. En känsla som inte fanns förr, men nu finns.

Så mycket han förstört. Inte bara den tiden vi var tillsammans, utan även med brännmärken som kanske kommer vara endel av mig framöver. 

  


Besviken på mig själv

Besvikelsen ligger och lurar. Dålig karaktär som lett till sena kvällar, sömn på förmiddagar när jag borde gjort annat, och seghet som gjort att alltför lite blivit gjort. Skäms över mig själv. Gillar inte när det blir såhär. Avskyr det.

En tagg sitter där också, kring varför killen inte kommit ännu. Han bor fortfarande hemma hos sig. Förvisso ringande i telefon varje dag, och ett skickat sms igår om att han saknar mig, samt även ett gulligt vykort. Men fortfarande därborta. Inte får han något gjort där heller, förvisso mår han inte så bra, men ändå.... En tagg av olust gör att tankarna virvlar runt. Varför bor han kvar när han ändå inte gör något där. Är det för att han mått för dåligt för att flytta på sig. Eller är det för att han behövt en liten break från allt stök och bråk som blir med barn i huset. Eller är det något värre, som att se vad han har för känslor för mig. Eller för att han träffar någon annan. Tankarna går bara runt fortare och fortare från den ena möjligheten till den andra. Fullt medveten om att mycket av oron kommer från tidigare erfarenheter. Erfarenheter av lögner och bittra svek. Men det var inte han. Det var någon annan. Fullt medveten om detta, men likväl finns tankarna och oron där. Även besvikelsen kring att inte samma längtan verkar finnas från hans sida. Känslan sprider sig av att inte vara så betydelsefull. Att inte påverka tillräckligt. Därmed slår jag ner på mig själv och känner hur besvikelsen växer. Önskar jag vore på något annat sätt.

         image75


Usch vilken dag.

Idag en dag av trötthet och irritation. Har irriterat mig till max på barnen som tyvärr fått tagit emot en massa hackande. Barnens bråkande, busande och kringstökande har gnagt på mina nerver när jag suttit och försökt koncentrera mig på mitt läsande.  Nu ett dåligt samvete för att jag inte kunnat hållit mig lugn, och tagit det på ett bra sätt.

Önskar jag stannat i sängen. image74 

Ibland är det sannerligen inte lätt att ha barn. Och ibland orkar man bara inte med hur mycket man än älskar dom. Turligt nog fick vi hem en barnfilm från posten idag. Så  i ett försök att återfå lite krafter innan deras läggning får de nu sitta där och titta medan jag ska ge mig iväg till sängen och ta mig en välbehövlig liten vilostund. Får hoppas det känns bättre sedan.

Ooops!

Blev en oplanerad sovmorgon. Försov mig. Så barnen har fått en oväntad ledig hemmadag. Kul för dom, men inte fullt lika lyckat för mig. Hade en massa planer för hemarbete. Nu blir det svårare med detta, då koncentrationen inte blir densamma med barnen hemma. Och så denna skam, över att försova sig. Känna sig som en sämre förälder. Inte kul! Men inget annat att göra än att bita i det sura äpplet.

Oväntat besök och ett dilemma

En koncentrerad och arbetande dag tog alltmer ut sin rätt desto senare det led. I en av de pauser jag unnade mig  råkade jag hitta lite sexiga kort som jag sparade i en mapp på datorn. Även om korten var på andra män så var det ändå min kille jag tänkte på när jag såg dom. Det var minnet av honom som drivit mig till att titta runt lite och tagit sådana kort som påminde om killen och helgen. Jag hade tveklöst valt att ha sexiga kort på min kille istället om där funnits, men nu har jag inte det...

Mitt i allt arbetande kommer så killen helt plötsligt på ett oväntad besök, då han inte väntades förren om något dygn eller så. Och kanske har ni en föraning om vad jag kommer säga nu... Inte att han fick syn på korten, men däremot mappen där det stod "sexiga kort". Så nu har jag ett dilemma. Vad göra? Har vridit och vänt på frågan om det är moraliskt fel att ha sexiga kort på andra män i sin dator eller inte. Att killar imellanåt porrsurfar är det knappt ingen som reagerar över nu för tiden. Inte jag heller. Inte heller att många tjejer kan göra det. Men i detta fall gäller det inte bilder på kopulerande par utan bilder enbart på killar. Hur ska man se på det?  image73

Känner att något snabbt borde göras innan han kommer hem igen. Ska bilderna tas bort från datorn och läggas någon annanstans, så han slipper komma över dom senare och riskera att bli sårad i onödan. Eller ska de ligga kvar, då det bör kunna anses som vilket annan porrtittande som helst. Eller gömmas på något säkert ställe i datorn, om man kan hitta något sådant? Eller ska de tas bort helt? Känner mig väldigt rådvill....


Vilja och energi

Idag en dag av energi och vilja att göra så mycket. Repeterar kunskaper. Känns roligt och upplyftande. Hoppas det håller i sig, för det finns otroligt mycket att ta tag i och repetera. Bra att ha något upplyftande att göra också i min saknad och längtan efter mannen. Koncentrationen oftast okey så länge jag håller på, men när jag gör uppehåll tänker jag omedelbart på honom. Han, min älskling, som jag nästan vil äta upp image41.

Funderar på att skicka ett hett mail. Eller sms. Samtidigt vill jag inte få honom att känna sig kvävd. Lite svår balansgång det där. En balansgång som jag vanligtvis inte brukar behöva fundera på. Jag som normalt brukar vara väldigt självständig, och där killar mer brukar stå för de klängande tendenserna. Nu känns det nästan omvänt. Förvisso var det inte så till en början. Han började istället väldigt snabbt i vårt förhållande att förklara sina starka känslor för mig i ord om gemensam framtid, om att vara beredd att göra allt med mig och började leta efter gemensamt hem efter bara några månader. Då var jag inte beredd. Då gick han några steg framför mig. Så jag fick försiktigt be om mer tid. Att han skulle vänta in mig. Lite besvärlig ställning just då. Jag kunde inte förbjuda honom att sälja sitt hem som han så gärna ville bli av med, men var inte beredd att sälja mitt, och egentligen inte beredd då heller att få honom inflyttande med möblemang och allt i mitt hem.

Nu känns det som jag känslomässigt hunnit ikapp och förbi honom. Eller så är jag bara duktigare på att visa känslor.  

Nej nu måste jag sluta mina funderingar och fortsätta mitt repeterande. Måste tänka på något annat än honom hela tiden. ;)

Het helg

Det blev en het helg och en het dag. Känslorna försatta i sjudning. Minnena kring våra förehavanden levande. Tankarna omöjliga att stoppa, går ständigt till helgens upplevelser. Återupprepar och återskapar. Hur ska elden släckas?  Kommer bli ett ständigt springande till sovrummet i försök att lugna den flamma som vägrar slockna. Längtar dit nu. Längtar till att ge mig hän i mina tankar och fantasier. Få återuppleva helgens synintryck och händelser. Få minnas hans nakna överkropp, hans heta ögon, och buktande byxor.
                              image69

Passionen så stark. Ljuvligt, härligt, underbart och levande. Mitt sätt att vara. Jag är en passionerad person. På gott och ont. På gott därför att det får mig att lyftas upp, vilja flyga fram, och känna mig mer levande än livet. Samtidigt på ont, därför att mättnad blir svår att uppny. Driften nästan djuriskt stark, och koncentrationen som bortblåst. Tankarna består bara av begär, sex och drift. Turligt nog går det oftast i vågor. Annars skulle jag nästan bli utbränd. Sexutbränd  image70.

Att skiljas

Ensam igen. Killen återigen åkt över till sitt hus. Har arbete i hemmet att göra och måste tillbringa mer tid där för att få huset iordning, för att kunna säljas. 

Det blev ett motvilligt förväl. Tog ett antal timmar och ett bra antal långa kramar innan han lyckades dra sig härifrån. Lusten var stark att vägra släppa taget och tvinga honom kvar. Ovanlig känsla för mig. Jag som brukar trivas att vara ensam, kände nu bara ett skriande behov av att klänga mig fast i hans famn. Känns jobbigt, och larvigt. Det handlar bara om enstaka nätter och dagar i följd. Inga veckor, eller månader som man nästan skulle kunna tro. Men att just nu skiljas med vetskapen om att sova allena, och inte få nosa i hans hals, och inte få kramas eller kyssas på några dar känns närmast outhärdligt. Ännu värre med vetskapen att han ofta framöver kommer få bo därborta för att kunna bli klar där. Det är som ett steg fram, men ändå ett steg bak.

Saknar och längtar !


Tappat orden

 

Orden har gått ur mig som luften ur en ballong. Kvällen blev inget som jag väntat, och det är med ett mycket lättat och lyckligt hjärta jag skriver idag. Förvisso hade jag kanske inte så mycket med vännerna att göra. Kvinnan, den där kvinnan, var som sist, inte otrevlig, men inte intresserad heller. Däremot var den tredje kvinnan desto trevligare och mer intresserad.  image66
image65 Min kille var däremot den som gjorde den absoluta skilladen på hela kvällen, mot den bild jag i min ångest byggt upp. Han lämnade inte min sida på hela kvällen. Höll hårt fast i mig, ständigt hållande mina händer i trängseln. Trygg och närvarande. Med kvällens gång steg känslorna av alla smekningar vi stundvis gav varandra, och slutade i ett antiklimax med hett kyssande intill dansbanan, som om vi nyss hittat varandra.
Som ett nyförälskat par tog vi oss till hans hem, och slutet blev det oundvikliga, tätt omslingrande efter mättnad.

Känslorna som flytande lava. Heta, uppslukande och tändande. Hjärtat dunkar som om det vill ut ur bröstet. Flämtningar som stöts fram. Älskar så det nästan gör ont. Som första gången, men ändå mycket mycket bättre.  
image67 
 

Idag en dag av ömhet. Kramande, pratande, och kramande igen. Älskar dig som jag aldrig älskat förr!

Kan man hoppa över en dag?

Idag vill jag inte vara med. Denna dag vill jag skippa. Hoppa ett stort steg, över till imorrn. Ska snart gå och se ut något att ha på sig, till en träff jag inte vill gå på. Träffa människor jag säkert kommer bli lessen och obekväm med. Denna person en utav dom   En middag att bara hålla ut igenom. Sedan krogbesök. En miljö där jag inte brukar trivas. Där jag säkert kommer bli ensam i detta sällskap. Visst min man, min kille, kommer vara med, men i en miljö där det kommer vilmla av vänner och bekanta till honom, men ingen till mig. Kan inte hjälpa, men jag har redan förutspått hur det kommer bli. Och det är ingen munter tillställning.

Har redan hävt lite av min ångest inför några vänner. Ingen kunde förstå varför denna kvinna verkar ha något emot mig. En trodde det berodde på avundsjuka. En annan tyckte det måste vara omöjligt att tycka illa om mig, och att hon snart måste ändra sig. Blev närmast tårögd av hennes ord.

Känner mig starkt pessimistisk. Varför utsätter jag mig för detta? För mannens skull? För att han ska bli nöjd? För att han ska kunna gå med rent samvete, än vad han kanske annars hade känt om han fått gå själv? För att jag hoppas förändra något? Att jag har en svag och närmast omöjlig förhoppning, om att ändå ha roligt? Jag har inte svaret. Jag är bara irriterad och olustig över situationen. Att känna sig trängd att gå. Närmast tvingad. Om än inte direkt, så indirekt, av honom och av mig.

Hur kommer kvällen att sluta. Kommer den sluta med tårar, ensamhet, att vi blir osams? Jag vet inte, men jag fasar det värsta. Just så som man inte ska göra. Ha förutfattade meningar om hur det kommer bli, och tro det värsta. Är nog duktig på sådant. Åtminstone just nu. Kan inte stoppa dom obehagliga tankarna som far iväg, och kan absolut inte se någon behagligt slut på denna kväll.

Nu måste jag gå för att kolla kläder att ha på mig. Klockan går. Barnens kläder och behovsmaterial behöver också packas. Mina också. Senare ska de skjutsas till mina föräldrar som ställer upp som barnvakt. Skynda skynda...när jag bara vill sitta här och undvika att tänka på ikväll. Vill inte! Vill inte! Vill inte!

       image64
      Foto: Webbild.com.


Lite fluktande

Det ensamma surfandet och längtandet efter mannen, ledde mig till lite fluktande som tröst . Depp blir man inte depp av att titta på image56.

      image63
       image58

     image59 
                     image62

Sleep tight ! image16

Solo, ensam och allena

Ja inte som i singel, men killen bor hemma hos sig denna natt då han hade lite bestyr att göra där. Vet inte hur många månader sedan han sist sov där...men länge sen är det. Känns lite konstigt. Likadant för honom. Han ringde nyss och berättade hur märkligt tyst allt var.....kan inte fatta vad han menar med det image53.

Undrar vad han känner.  Saknar han mig? Saknar han barnen? Har inte vågat fråga. Känner dubbla känslor själv. Skönt på ett sätt att kunna chatta, surfa och göra vad jag vill, hur länge jag vill,  utan någon att ta hänsyn till. Som förr i tiden. Men samtidigt längtande efter hans famn, hans närhet, hans läppar. Inte blev det mindre heller när vi pratade i telefon, och senare började chatta.... Minnena sköljer över mig, till hur vi satt såhär förr....på varsitt håll, flirtande, sexskojande och längtande. Och hans röst i telefon....lite ödmjuk, lite försiktig, och lite skojande. image54 

Om det gick att dra tillbaks tiden, skulle man vilja det då, eller skulle man föredra att stanna i nuet? Jag minns hur jag försökte att insupa varenda minut....hålla den kvar....stanna kvar....etsa det fast på näthinnan. Underbart, men samtidigt ändå jobbigt, att inte veta hur framtiden skulle bli, osäkerhet kring den andras känslor. Även om vi bägge sade oss känna samma....känslor större och annorlunda än någonsin förr, så fanns ändå osäkerheten där. Menar han verkligen det han säger... Kommer han inte tröttna... Nu är det på ett annat sätt. Känslorna lite nerslipade av de baksidor man sett. Problemen framlagda på bordet. Några sår man slickar. Men nu vet man ändå....att fixar vi de  problem vi har, så vill vi leva tillsammans. Nu vet man var man står.

Mmm...vad jag är galet förälskad i honom...trots allt. image55


Vill rymma...

Skrik, gnäll, knuffar och kastande saker. Tror jag blir galen snart. Varför kan aldrig mina barn hålla sams nuför tiden?! Jag är färdig att rymma härifrån snart . Den tid de tillbringar tillsammans tycks inte bestå av mer än massa bråk, och att de ständigt får tas isär och till varsitt rum. Lugnast så...  Säg att detta är tillfälligt... Säg att detta bara är ännu en sådan där jobbig period....Annars vet jag inte vad jag gör. image52


Osäkerhet

Jag valde att vara anonym, för att det största behov jag hade i skrivväg, var att få skriva av mig frustration och tankar kring mitt förhållande, och annat som man berörs utav men kanske inte vågar eller vill diskutera med andra om. Jag tänkte mig en fredad zon. Ett ställe att vältra ur mig de svåra tankarna. Kanske det förbjudna. Men  jag märker att det inte var så lätt som jag trodde. Trots min anonymitet så kan jag ändå alltid bli igenkänd. Därför känner jag mig begränsad, och skriver inte fullt ut det jag vill. Jag märker också att jag inte vill vältra för mycket om samma problem och tankar, för det kan ju bli väldigt trist att läsa. Likadant kan det felaktigt låta som att jag bara är negativ och enbart missnöjd, medan det i själva verket är en uppsjö av känslor jag känner, där jag både är glad och lessen, nöjd och missnöjd, och allt därimellan. Behovet att skriva brukar dock oftast uppstå vid stora bekymmer och sådant man känner störst missnöje, och oro kring. Därför kan det bli så fel, att det då låter som det är allt man bara känner.

Så därmed vill jag bara säga att jag hoppas ni har detta i åtanke när ni läser, att det finns så mycket mer av känslor än det jag skriver. Men oftast blir det kanske just problemen man har mest behov att skriva kring. Så förlåt att jag låter pessimistisk ibland, men jag är egentligen inte sådan av naturen, bara endel av mig.

Jag har läst mitt förra inlägg några gånger nu, och grubblat kring om det kanske var för självutlämnande. Det bara flödade ur mig, när jag drog mig till minnes. Det är en ständig balansgång, mellan vad man för stunden har behov att skriva av sig kring och vad man känner sig beredd att lämna ut . Denna gång vet jag inte om det blev ett överslag. Kanske raderar jag.  Men ännu står det kvar.


Skild!

Det går en dokumentärserie just nu som heter Skild! Idag var det del 2, som ivrigt väntats på då jag dels älskar dokumentärer, och dels separerat några gånger och därmed påverkas starkt av ämnet.

Minnesbilder fladdrade förbi. Framförallt kring den tid man bor kvar i samma hem från det att det bestämts att man ska gå isär, tills man också flyttat isär. Det är verkligen hemskt! Jag har varit där, precis som så många andra. Jag minns en sambos förtvivlan, depression, att ha tappat lusten att leva, och min slutliga tanke om att ställa in separationen och fortsätta för att jag inte orkade se honom må så dåligt. Chansen togs däremot inte, troligtvis för att han visste att jag egentligen inte ville. Däremot blev vi snabbt "låtsassambos", då vi i väntan på isäflyttning var tillsammans på de sätt man kan, med kramar, kyssar och älskog. Bisarrt javisst. Men känsomässigt och behövande.

En annan separation skedde under hemsk turbulens. En lycklig graviditet, som förvandlades till mannen som gick bakom min rygg, lögner, kille som ena dagen bad mig att inte ge upp om oss och nästa dag stod och velade, och sedan återigen en dag senare bad mig om en ny chans igen. En stund som borde ha varit fylld av glädje och förväntningar inför det väntande barnet, fylldes istället av labilitet, depression och total orkeslöshet. Tiden innan isärflyttning bestod av akuta besök hos kurator och läkare, att undvika behöva träffa exet, och bråk med densamma om hur delning av boendet i hemmet skulle ske innan isärflyttning. Efter överenskommelser om det tillfälliga boendet, utnyttjade han ändå läget med att oväntat komma på besök och bo där samtidigt som mig. Han  vägrade t.o.m lämna dubbelsängen, och i min beslutsamhet över att komma så långt bort från honom som möjligt, så fick jag därmed sova på madrass i annat rum. Hårt var det, bittert var det, hatet och föraktet spred sig som en löpeld över den partner jag en gång älskat. Mannen beteende var inte bara grisigt emot mig, utan även mot henne, genom att försöka få mig i säng, och få mig tillbaks, trots att de var tillsammans. Var var deras nyförälskelse? Tiden då man inte borde uppfyllas av något annat än berusning för sin nya partner...

Jag äcklades, jag hatade, jag avskydde, jag grinade och så igen....och igen. Och mitt i allt äckel, fascinerades jag, över hur jag helt plötsligt hamnat på andra sidan. Jag var "den andra"....den han besökte i hemlighet bakom hennes rygg. Stod och dreglade över mina graviditetsstinna bröst. Smekte mig med blicken. Fick synligt stånd. Berättade saker som man absolut inte ska berätta när man har en partner. Om hans känslor för mig, hans drömmar och fantasier. Betedde sig som en brunstig tjur. Eller som en nyförälskad. Fick höra jämförelser oss imellan....och det var inte till min nackdel. Jag iaktog hans beteende, lyssnade och tog in och kände både bitterhet och upprymdhet. En signifikant skillnad förelåg dock mot det tidigare scenariot när hon var den andra. Jag gav aldrig efter. Han fick kräla i stoftet, kyssa mina fötter och tråna...men jag gav inte efter. Mig skulle han inte få. Inget svårt val trots allt, då det förakt jag kände ofta fick mig att närmast vilja kräkas rakt ut över denna gestalt.

Minnena gör inte ont längre. De bara finns. Det gör däremot ont när jag läser min dagbok, eller när jag tänker tillbaks på det i fel tilstånd, då jag är lessen. Det händer däremot knappt aldrig numer. Men det tog tid. Oändligt mycket tid innan jag kom hit. De läget jag knappt aldrig trodde jag skulle komma till. Det är så oändligt skönt att ha gått vidare. Att ha lämnat det bakom mig. Jag undrar hur det går för honom, han som förlorat det som betytt mest som han nyligen återigen sa...

                               image49


Nära ögat

En oväntad händelse gjorde att orden kom över mina läppar. De där orden man undrat om de en dag skulle komma att sägas. Nu gjorde de det tillslut. Om ändå på ett litet eftertänksamt sätt. Inte självklart, eller som något som långsamt växt fram och tagits ställning till. Kände bara just då ingen framtid eller tro. Det hade abdrupts förvandlats till något svart.

Hans reaktion var lite oväntad. I reaktionen låg en jämförelse mot ett av mina tidigare ex, och handlade om varför exet fått fler chanser trots att denne inte borde ha varit värd det, medan han själv bara föll på en enklare händelse. Riktigt så enkelt är förstås inte sanningen. Långt därifrån. Exet fick inte nya chanser bara sådär. Och han själv föll inte för första lilla problemet. För mig var det inte en liten och enkel händelse. Och vem har sagt att där inte skulle finnas någon mer chans för honom. Inte att jag är den typen av person som gör avbryt lite då och då när det pockar på. Snarare tvärtom. Men då ändå inte känslorna är döda, utan högst vitala, så kan det vara svårt att sia om möjligheterna. Allt hänger då trots allt på om det kan finnas lösningar till problemen.

Den oväntade händelsen, som ledde till att de oplanerade orden sades, ledde ändå också fram till något bra. Det närmande slutet ledde fram till att han öppnades upp, och känslor blottades. Förklaringar lades fram och saker sades för att förmildra det som hänt, och för att få mig att känna mig betydelsefull.

Det slår mig att detta kanske låter som en otrohetshändelse. Något sådant handlar det däremot inte om, utan något helt annat. Må ha bivit en överreaktion av mig....eller inte. Den känsla händelsen väckte var ändå något som inte gick att skaka av sig, och slå ifrån sig. Det fäste sig och spydde ut sitt gift i ådrorna, och fick mig att tvivla. Tvivla på det som sagts. På känslor.

Avståndet jag bildade på natten där när orden sades, bröts i morse, när jag fann honom gråtandes i sängen. Att få höra de ord som sades, och ordentligt få se att vårat förhållande betyder något, var något som fick den tidigare oväntade händelsen att förmildras. Hur känslan kommer bli framöver vet jag däremot inte. Kommer det att gå över, eller jaga mig.

Jag kröp intlll honom, lade min hand på hans, och mitt huvuvd på hans axel. Medan gråten fortsatte smekte våra händer varandras, och höll hårt i varann. Sedan vände han och kröp intill mig och kramade mig innerligt. Våra munnar sökande varandras. Känslorna mer talande än på länge.

Det som nu återstår, är att se är hur såret kommer att läka....


Frustration!

Så åkte jag äntligen iväg till affären idag för att försöka avlösa ett av problemen i hemmet. Problemet består i att det dels behöver rensas ut grejor ifrån hemmet, och dels behöver städas upp ute i förrådet. De saker som ska rensas och sparas ifrån huset, ska ut till förrådet. Problemet är bara att det inte finns någonstans att ställa dessa tidsskriftsamlare och smålådor, då det krävs en hylla till för detta. Därmed har allt fått fortsätta vara rörigt eftersom det inte funnits någonstans att ta vägen med sakerna. Killen hade också dumt nog sagt mig för några månader sedan då vi gjorde iordning i förrådet, att han hade en hylla som vi kunde ställa dit, så därmed gjorde vi en plats för hyllan och sedan har saker stått på golvet i förrådet, och kvar inne, i väntan på denna hylla. Men denna väntan har dragit ut på tiden och dragit ut på tiden, och med denna väntan har också frustrationen växt allteftersom. Tillslut efter någon diskussion med killen har jag nu förstått att det inte finns någon hylla att ställa dit, utan den var upptagen av hans saker i hans hem, och inte alls möjlig att få fri. Varför han lovade mig den har jag ingen aning om. image47Don´t ask me...

Nu när jag iallafall äntligen fått ett svar om läget med hyllan, och att det verkade vara ett olöst dilemma just nu, så tänkte jag ta saken i egna händer och köpa en ny likadan, eftersom den ska passa exakt in i den plats som vi lämnat ledig. Så...Off we went.....till affären. Jag och barnen. Inte ofta man orkar dra med sig barnen på sådana projekt, men denna gång var frustrationen kring den saknade hyllan större än frustrationen kring att ha bångstyriga barn med sig. Något snopet det då var när vi en stund senare fick åka hem utan hyllan image46. Den var slut och skulle inte inkomma förren om ett antal veckor. image48

Det kallar jag min vanliga otur !

Lättnad

Nu är mötet över. Det gick bättre än väntat. Mer med positiva inslag än jag trott. Utgången har jag dock inte fått något svar om ännu. Så nu återstår en ångestfylld väntan på det. Hoppas det kommer besked så snart som möjligt, och att det förstås är positivt.

Känner mig lätt utpumpad just nu, efter den anspänning som mötet innebar. Skulle behöva en stunds sömn. Får se om det finns möjlighet till det. Men inte så lätt just nu med bägge barnen hemma plus en kompis till den store. Puh ! Är inte alls upplagd just nu för massa barnkiv och barnbus. Längtar till kvällen, till lugn och ro och att lägga mig och veta att åtminstone mötet är över.

Nervositet, oro och ångest

Tänker på morgondagen och mår dåligt. Då väntar ett möte som jag bävat för i månader. Känner nervositet, stark oro och ångest. Inte egentligen för mötet som sådant, men för vad som ska framkomma. Vad kommer jag få höra?Kommer jag åka därifrån i tårar, eller därifrån med lättat hjärta. En sten har legat tungt tungt på mina axlar sedan över ett halvår tillbaks. Beroende på vad som kan sägas, kommer jag få fortsätta bära stenen, eller kunna lägga den ifrån mig, först kanske utbytt mot en mindre, och sedan en mindre och mindre. Men det beror somsagt helt och hållet på utgången av mötet.

Jag mår riktigt urkasst! Magen är orolig, och jag får sådan ångest när jag tänker på det att jag bara vill ställa in. Men samtidigt vill jag ju få det överstökat. Detta som legat som grund för att jag under så lång tid knappt inte fått något annat gjort. Inte kunnat ordenligt tagit itu med något annat. Det känns som hela mitt liv bara står och väntar på att få komma förbi detta. 

Känner för att dricka. För att kunna släppa på spänningen och känna att mötets vikt lättas upp. Inte att jag tänker supa, men ta ett par drinkar.

                   image45
                   Foto: Webbild.com.

Hemska barn...

Glöm det där om gullig och söt minsting. Hon har förvandlats och rövats bort...kvar är en hemsk, trotsig och bråkande satmara. Medan jag står där i köket och lagar mat, så passar satmaran på att stänga av datorn. Japp....rätt av. På datorn fanns flera dokument, och en massa sidor som jag höll koll på.  Det blev raka vägen till arresten...eller rummet menar jag. Där fick hon sona sitt brott.

Minstingen är verkligen en unge full av massa hemska ovanor. Så fort man inte sitter och gullar, och myser eller pratar med henne, så hittar hon på något otyg. Det är som att hon måste ha uppmärksamhet 110% av tiden. Man får inte ens laga mat image42. Hemskt irriterande och jobbigt!

Testning på gång igen

Hemkommen med den älste igen. Nu ska det bli matlagning. Inget jag ser fram emot. Just nu känns matlagning som ett enda nödvändigt ont. Det enda som möjligtvis kan göra det lite mer spännande, är för att jag skulle testa en ny rätt idag. Har ett matschema sedan några veckor tillbaks, där det ingår en hel del nya rätter. Många förvånansvärt bra. Vilket ju alltid är kul. Får se hur det blir idag. Hoppas på ett lyckat resultat nu med,  men det är ju dessvärre inte alltid så.

Återkommer med resultat.

Hm...mycket bättre.

Efter att promenerat iväg med den store till en kompis tog jag så tillfället i akt til en vil- och mystund med minstingen. Så mysigt !  Efter lite gosande, kramande och med hennes hand virande i min somnande jag efter en stund för en kort vila. Eftersom minstingen dock inte är tillförlitlig låstes sovrumsdörren om oss i vanlig ordning, och mobilen som skulle väcka mig ställdes på en halvtimme från att vi lagt oss. Detta tog mig lång tid att lära, att bara sova en kortare stund, som 15-25 minuter. Det kräver lite karaktär att inte sova vidare när klockan ringer, för man är fortfarande väldigt trött, och längtan efter fortsatt sömn väldigt stark. Men går man upp efter detta, så känner man sig ovanligt stärkt när man slutligen vaknat till liv och piggnat till. Nu ska här bara drickas lite kaffe, med lite bulle som tagits fram ifrån frysen och värmts på image41, sedan kommer vi återigen ta samma promenix för att hämta den store.

Ta en mystund ?

Sitter och funderar på att ta en vil- och mystund. Har nyss avklarat ett jobb jag behövde få gjort. Och då jag är så in i hoppsan trött, och minstingens bara klänger, pussar och kramar, så funderar jag på att dra in minstingen till sovrummet och unna oss en vil- och mystund. Om det går... Det är ofta ett projekt som kräver lite planering. Har man otur kommer man annars vakna av att minstingen fått tag på någon handcreme som hon sitter och smörjer i hela kroppen med image39, eller att den store ska ut och in genom ytterdörren vart femte minut under bara den där halvtimmen som mys/vilostunden pågår image40. Inte mycket sömn och vila då. Ibland kan det istället bli så att mystunden leder till mer trötthet och irritation än man till och med hade innan. Men om allt fungerar kan det vara en underbar stund, som leder till att man får lite förnyade krafter och kan orka med att göra lite mer de återstående timmarna.

Sedan vet jag självklart att tröttheten beror på mig själv. Íbland är det inte så lätt att lägga sig i tid på söndagkvällarna. Framförallt inte som efter denna helg då vi fastnade med två Psychofilmer som visades mitt på natten. image36

Känsligt

Under helgen diskuterade vi boendet igen. Eller rättare sagt, vårt framtida boende. Hur vill vi ha det? Vi har gått igenom alla alternativ, både framlänges och baklänges. Ska vi bygga ut hans hus, eller bygga ut mitt hus, eller bygga nytt hus, eller köpa ett annat nytt (begagnat) hus. Det finns både för-och nackdelar med alla valen. Och vi är ambivalenta som få. Denna gång funderade han mycket på ombyggnad av hans hus. Försökte hitta nya lösningar på det.  Vad gör man i ett sådant läge när man inte gillar partners hus, och inte  heller ser att den har potential till att bli ett trevligt boende längre fram heller. image38 Därför var jag mest tyst. Vill inte säga vad jag känner för hans hus. Vill inte såra.

Det märks också en stor skillnad i vårat tänkade kring boende. I mitt tänkande finns hela tiden tanken om barnen i stort fokus. I hans tänkande har jag svårt att se att det ens existerar. Skulle exempelvis hans hus byggas ut, så skulle barnen ryckas upp ifrån både dagis och skola, hemmiljö och närheten till sin pappa. I ett annat förslag som vid ett tillfälle indirekt framkom, inberäknades till och med att flytta till en ort på ungefär 10 mils avstånd från nuvarande ort. Det gör mig förvånad att ingen tanke eller oro finns kring barnens välmående. Att det verkar vara så enkla saker för honom. För mig finns en grundläggande tanke om att man inte flyttar runt på barn hur som helst. Man kan inte bara flytta någonstans för att testa ett tag, några år, och sedan flytta tillbaks igen. Så gör man inte anser jag. Inte om man bryr sig om barnen iallafall. Hur skulle jag kunna rättfärdiga ett sådant beteende gentemot barnen, barnens pappa och andra runt omkring?

Sådana här diskussioner kan närmast få mig att känna att det kanke är bättre att vara särbos. Eller sambo på "låtsas" som vi är nu. Jag är så rädd att göra fel val för barnens skull. Med tanke på de kriser vi också haft, som inte heller de är överståndna, är det kanske bättre att avvakta. Det svåra är att jag även misstänker att vissa av kriserna beror just på nuvarande läget. Han känner frustration över att inte ha tillgång till sina saker i mitt hem. Vilket försås är helt förståeligt, men samtidigt svårt att hitta lösning till. Hemmet är fullproppat redan som det är. Det som gjorts är att lämna plats i garderober och badrumsskåp för hans saker. Men möbler har jag ansett att vi inte kan göra något åt. Det är sådant vi får magasinera så länge, och flytta in i det hem som vi sedan bestämmer för. Skulle vi bo kvar här måste det ju byggas ut. Och när det är gjort kan isåfall hans möbler flyttas in. Jag förstår att det måste kännas jobbigt för honom, men vad finns det för alternativ?

RSS 2.0