Oj oj oj

Idag har det varit en pärs. Var iväg till macken för att fylla luft i däcken. Och även om jag alltid brukar byta mina däck själv, så har jag på något sätt alltid lyckats undkommit att behöva fylla på luft. Det har alltid någon kille fixat åt mig. Men nu var jag själv och skulle ro det där i land. Och jisses vad många turer det var i det. Först var jag tvungen att fråga en kille i macken hur mycket luft som ska vara i mina däck, för det gick inte att hitta i min servicebok trots att jag i princip bläddrade igenom varenda sida. När jag sedan kom ut till luftslangen med mätaren i handen kunde jag först inte fatta hur jag skulle få dit den. Jag tryckte dit...men den lossnade. Tryckte igen....men den lossnade igen. Tillslut lyckades det. Det handlade tydligen om att man måste dänga dit den lite hårdare än jag gjorde. Jaha. Då kom nästa steg att dra ut slangen ur den där rundeln som den var upphängd på. Men någon smarting hade ju fått slangen att fastna på fel sätt, så då fick jag ställa mig att fixa till det där också. Pust. Tilllslut kunde jag då äntligen dra ut slangen, men vad händer, jo slangen rycks snabbt tillbaks igen. Jag drar ut igen, och lika fort vill den tillbaks igen. What the hell.....hur ska det här gå till??! Ser för min inre syn hur jag får stå och mothålla den där när jag ska pressa i luft i däcken för att den inte vipps ska flyga tillbaks igen. Det kan bara inte vara meningen! Så mycket insåg jag. Efter lite prövande insåg jag hur det funkade. Man drar ut en ganska rejäl bit, och då finns det tydligen olika lägen där slangen fastnar. Puh. Skönt att det även fanns en lösning där. Började ju bli en aningens nervös över hur jag skulle lösa det där utan att behöva skämmas ihjäl mig.

Då hade jag äntligen kommit till att fylla i luften. Men hur funkade då den där mätaren. Hm. Det stod noll när jag tryckte dit den. Hm. Märkligt. Inte kan det ju ha varit totalt slut med luft. Och mackkillen hade sagt att det skulle vara mellan 220-230.  Började iallafall trycka i luft. Och lte mer luft. Och lite mer luft. Och det var då katten vad den där mätaren rör sig långsamt uppåt. Är det verkligen meningen att det ska stå 220 där??!!  Kändes lite konstigt. Men det borde ju det. Vart skulle det annars stå liksom. Så jag fortsatte. Lite mer luft, och lite mer luft, och........*pang*-. Nä skämtar bara. Men tillsut tänkte jag ändå att det kanske vore bäst att gå in och fråga den där mackkillen igen. För däcket såg ju normalt ut, och ändå stod det under 100 på de där röda sifforrna. Så jag gick in, och killen var snäll och följde med. "Nämen gud....du har ju fyllt i 5 liter ju!!!" säger han då. Eh.....jaha. Vart står det, frågade jag väldigt förvånat och försynt och kände mig som en jubelidiot. Förvisso hade jag sett de där svarta sifforna på höger sida. Men de verkade liksom mindre intressanta än de röda. För de svarta stod ju bara en 0, en 1:a, en 2:a osv på. Och jag skulle ju ha 220-230 i. Så de verkade ju visa något annat....hade jag tänkt. De röda visade ju åtminstone tiotal, och sedan hundratal. Men när han förklarat att det ska stå på 2,2 - 2,3 så förstod jag. Men hur fanken skulle jag ha kunnat veta det??! Måste dock tacka mig själv för att jag inte var så envis som jag ibland kan vara så att jag inte bara fortsätte trycka dit ännu mer luft bara för att slippa be om hjälp. För som killen sa kunde däcket ha exploderat om jag bara tryckt i lite mer. Oooops! Jisses.

Resterande däck fixade jag dock. Men gud vad jag skämdes och kände mig dum när jag kom in igen. Jag blir väl säkert den mackens samtalsämne för den här dagen .


Skvatt galen!

Har jag blivit totalt galen. Blivit 14 år igen. Jag tror jag blivit lite smått betuttad i någon som är......eh....ja ett bra antal år yngre än mig. Väldigt mycket yngre!   

Nog för att jag blev förtjust i hans, eller rättare sagt deras, låt "1000 miles". Men att sitta och lyssna gång på gång på gång på gång, och bli nästinpå lite till mig....det känns ju lite skämmigt. Somsagt.....det skriker fjortis om mig.  Hm....är det det här som sexbristen lett till .

Kanske skulle visa vem jag pratar om, Kenny Leckremo. LOVE YOU!.....eller *harkel*....usäkta mig....du är riktigt bra. 


                                   





Tryck på HQ för att få bättre visningskvalité (om du inte redan visste det).

Så var det äntligen gjort...

...bytet av bildäcken förstås. Gud så skönt!!! Nu återstår bara att få lite luft i däcken också. Blev lite sent med bytet, så ingen mack lär ha haft öppet. Så det får bli att försiktigt ta mig till macken imorgon. Hoppas det går bra. Känns ju inget vidare att åka dit med så lite luft i ena däcket så det nästan är platt. Så jag håller tummarna för att det ska gå bra.

Lite trött blev jag allt på exet som jag pratade med på kvällen. (Han som för övrigt ringde hit). Han har en fotpump som man kan pumpa upp bildäck med. Och det hade ju varit väldigt bra att kunna använda nu på just det här däcket nu så det åtminstone blivit såpass bra att det känts lite lugnare att ta sig till macken. Frågade därför försiktigt om det var alltför jobbigt för honom att åka förbi mig på morgonen när han är på väg till jobbet, och låna mig pumpen. Men jo...det var för jobbigt tyckte han. Nu bor jag på förvisso på  "fel" sida av samhället mot där han kör in, och mot där hans jobb ligger. Det tar därför 10 minuter hit och 10 minuter tillbaks extra. Och visst jag vet att han är lika morgontrött som mig. Men ändå. Att offra 20 minuter en enda morgon för min skull....det var tydilgen för mycket begärt  . Det är inte direkt som att det duggar tätt mellan mina förfrågningar om hjälp. Snarare brukar folk få tjata på mig för att jag ska ta emot hjälp. Men just den här gången frågade jag. Och ja.....det kanske var sista gången också. Vet mycket väl vad vissa vänner till mig hade sagt om det varit de som jag hade frågat. "Självklart" hade svaret blivit.  "Inga problem". Men de är ju inte han. Kan ärligt inte ens påstå att jag blev förvånad.

Jaja. Nu ska jag försöka lägga det ur mina tankar och tänka på något trevligare. Eller någon trevligare kanske....

 

Hur pratar killar egentligen?

Många gånger pratar man om att tjejer är luddiga och pratar runt saker, men helt plötsligt har jag kommit att inse att det inte bara verkar gälla oss. För en sak fattar inte jag. Det finns två killar som under en kortare tid framkastat ett påstående till mig med en halv fråga i. Vet inte hur jag ska förklara det bättre men i samtal med dessa personer så har de i samtalet sagt något liknande med : "....eller hur passar inte vi ihop?". Det har alltså sagt det som att de själva tycker så, och inbakat med en halv hängande fråga till mig om att jag väl också tycker så. Det är så jag uppfattat det iallafall. Och jag har då bara hållit med och sagt att jag inte heller tycker vi passar ihop, som partners alltså. Vilket jag även menat.  De är jättetrevliga på alla sätt och vis, och jag gillar dom bägge, och jag har t.om redan gått igenom i tankarna om vad jag tror om kompatibiliteten mellan mig och de vardera gällande som partners. Men i bägge fall kommit fram till att vi inte skulle passa på det sättet. Så därför har jag ju sagt det, och även känt en viss lättnad av att de också känner så. Men vad har hänt? Jo efter att jag framfört mitt svar som jag tolkar var samma åsikt som de själva har, så har de verkat nedstämda och velat höra varför." Eh....ja alltså", har jag då börjat men känt det som att jag helt plötsligt hamnat i någon läge av att det är jag som ratar dom helt plötsligt. Jag som trodde vi var av samma åsikt, men efteråt har jag suttit och känt mig dum och undrat vad de egentligen menat. Bägge killarna har istället tittat på saker jag framlagt och försökt vända det till något gott, eller funderat på hur man kan lösa det. Till och med så till den grad så den ena sade sig kunna ändra inställning totalt från något han tidigare med stor säkerhet gång på gång sagt i olika sammanhang att han absolut inte kunde tänka sig, till att helt plötsligt t.om tycka han kunde göra det utan några som helst problem.


Själv har jag blivit så ställd så jag inte riktigt kommit mig för att fråga dom om varför de inte heller tyckte vi passade ihop. Vilket annars hade varit smart, så vi haft fler anledningar att lägga fram och lättare kunde komma fram till något slags "case-closed.". Se här,...det är tillräckligt många anledningar framlagda, så så var det med det...ska vi ta en kaffe nu typ.


Märkligt är det i alla fall och jag fattar verkligen fortfarande inte vad sjutton killar egentligen menar som säger sådär?! Är det ett sätt att kolla läget på, men utan att behöva tappa huvudet?  Eller blir de bara nedstämda för att de eventuellt fått lite känslor, även fast de egentligen vet att vi inte skulle passa varandra?


Fattar nada ärligt talat.




Senaste tiden

Oj så har tiden runnit iväg. En sak som ofta händer, är att jag kan ha massvis att skriva om, men om jag inte hinner med att skriva det just då av den ena eller andra orsaken, så är det som att jag tillslut inte vet vad jag ska skriva. Ska jag liksom välja ut något av alla dessa händelser och inlägg jag under 1-2 veckor tänkt att jag skulle skriva om. Där många saker med andra ord kan ligga en viss tid tillbaks i tiden. Eller ska jag strunta i allt sådant och skriva det senaste. Blir allmänt ställd över det, och därför blir det svårt att komma igång igen när det råkat blivit ett uppehåll.

Tar väl det senaste den här gången. Har varit mycket i mina tankar på sistone. Står i köptagen och har så mycket grubbel och känslor kring detta. Och då menar jag lite större köp än routrar som jag köpte sist ;). Letar bil och letar husvagn. Det förstnämnda har jag eventuellt hittat, och har lite smått ångest över det. Är det rätt köp? Gör jag något förhastat nu? Kanske jag borde prova lite annat först. Hjäp....hoppas ingen hinner ta den först! Osv osv. Det maler och maler. Husvagn har jag däremot inte hittat. Inte lätt att hitta något vettigt i den prisklassen. Ja nästinpå omöjligt. Så jag stuckar, stönar och frustar inombords. Tänk om hela min plan om vår semester nu ska gå i stöpet för att jag kanske inte hittar någon....SUCKA!. Och jo jag vet....jag är allt lite sent ute. Varför tänkte jag inte på det här i höstas. Fast kanske lika så bra. Då var jag ju sambo och då hade vi väl kanske köpt något gemensamt. Och då hade det väl bara blivit strul med det. Då hade det väl säkert blivit något jag inte haft råd att ta över.

Skönt väder har det också varit på sistone. Framförallt under påsken förstås. Då var det ju riktigt strålande! Skriver bara detta för att jag själv vill minnas det efteråt. Påsken...det var då vädret vände ordentligt =). Det var då det äntligen började bli vår. Dessvärre fick jag sitta inne stora delar av påsken för att jag behövde plugga. Men lite hann jag känna av vädret iallafall. Här ett kort från en promenad jag tog. Det promenadstråk jag så ofta gjorde förr. 

                       

Det satte igång mycket minnen hos mig. Mindes hur jag gått där så ofta under vårt första år tillsammans och känt sådan förhoppning inför framtiden. Tankar om flytt till gemensamt och större hus. Tankar om att kanske få barn tillsammans.....om allt gott vägen. Tankar om en framtid tillsammans. Det kändes därför rätt  bitterljuvt att gå där och inse hur allt bara är raserat. Ljuvt för att det var en så härlig dag, och härlig vecka, och känslan hur den varma årstigen är på gång. Men bittert eftersom det fick mig att känna och tänka på hur inget blev som jag hoppats. 

Har svårt att finna något att se fram emot nu. Något där jag inte blir den som ensam ska bära allt på mina egna axlar. Och detta lät kanske lite dubbelt. Det jag menar är att även om jag exempelvis ser fram emot semester med barnen, så blir jag den ensamma föräldern som ska bära allt ansvar för allt det praktiskta på mina egna axlar. Jag har ingen att dela det med. Inte heller de roliga stunderna. Utan jag är ensam om allt. Från stort till smått och från jobbigt till roligt. Och det kan jag många gånger känna är enormt påfrestande och sorgligt. Det är en av de saker jag haft allra mest svårt att vänja mig med under åren som singel. Känslan att alltid vara den ensamma vuxna. Att aldrig själv ha någon att luta mig mot.  Samtidigt känner jag som en vän till mig sa, att han inte orkar börja om från början igen. Börja att leta igen. Börja om med någon ny igen. Det är precis så jag känner också. Visst är det många gånger underbart i början, med alla de där pirrande känslorna, och berusningen. Men samtidgt så jobbigt och osäkert. Och jag känner bara ingen ork för det. Jag vill inte bara börja om på nya historier gång på gång, som alla efter en tid känns fel och som man sedan måste krångla sig ur igen. Jag vill få hitta hem. Det är det jag vill. Jag vill få hitta hem en gång för alla. Hitta hem till den rätta. Spelar sedan ingen roll om det finns en enda rätt, eller fler. Jag vill bara hitta hem till någon som är rätt för mig. En gång för alla.  Få ett förhållande där vi bägge trivs och mår bra tillsammans. Där det positiva vida överväger det negativa.  Ett förhållande där jag känner mig trygg. Och nej...jag behöver ingen för att bli trygg. Jag är trygg i mig själv. Men jag vill inte ha ett förhållande med någon som raserar den trygghet jag från början har. Som får mig att tappa bort mig själv. Som får mig att bli någon jag inte gillar. Och som får mig att inte gilla honom.

Mycket tankar blev det den där promenaden. Och mycket tankar är det stundvis. Men fortfarande har jag inte känt mig mogen att börja titta efter någon. Inte ens någon tillstymmelse till lust. Just eftersom jag inte känner något hopp om att någonsin träffa någon som skulle bli rätt. Och då tappar jag hela lusten för det.  

Men en fin dag och fin helg  var det.

                       



Ooops

Hände visst något lite oplanerat igår. ExB kom över för att hämta ett brev som kommit fel, och fick förstås komma in en sväng. Han stannade över middagen och över barnens tandborstning och deras läggning. Tillslut kom turen till att jag även skulle säga hej då til honom, men det hela slutade visst lite annorlunda än jag trott . Så inte förren nyss på morgonen kramade jag honom hejdå.

Vad ska man säga. Jag som alldeles nyss funderade på att bryta kontakten. Ja det *harkel* går ju riktigt bra med det *hahaha*. Näe inte riktigt. Men avbrytandet av kontakten var ännu så länge bara en fundering. Inget beslutat. Igår kändes det inte heller något jobbigt när vi pratade eller träffades. Men å andra sidan undvek jag alla eventuella "jobbiga" ämnen. Så det återstår att se hur det blir framöver. Har ingen aning om heller vad han tänker om igår, eller framöver, om han tänker något alls. Själv tänker jag nog inget om det. Jag vill definitivt inte ha ett särboförhållande. Det är då ett som är säkert. Och jag tror ju inte vi kan få ett förhållande tillsammans att fungera så som vi bägge vill. Så....då återstår somsagt bara att detta fick vara något tillfälligt, vilket väl är det jag känner för min del.

Egentligen var det väl inte så smart det som hände. Det skulle ju inte kännas bra om vi hade ett intimt förhållande om han rätt var det var träffade någon annan och blev tvungen att lite hafsigt avsluta närkontakten med mig. Sådant skulle ju göra rejält ont. Och jag vet ju inget om hans privatliv. Jag vet ju inte alls om där finns någon som kan tänkas vara intressant, och ännu mindre om vad som kommer ske i hans liv nästa vecka, eller nästa månad. Och på samma sätt skulle det även kännas fel åt andra hållet. Det skulle kännas tokfel om jag hade någon form av intim relation med honom och sedan träffade någon ny intressant. Det skulle ju kännas som att jag ljög ifall jag ett i ett sådant läge sa att jag inte varit tillsammans med någon på x antal månader (=sedan vi separerade), ifall jag kanske bara några dagar eller någon vecka tidigare i själva verket fortfarande varit intim med exsambon. Likadant skulle jag inte vilja såra sambon på det sättet heller, med att helt plötsligt vilja avsluta närrelationen med honom ifall jag träffade någon ny som blivit intressant.

Så slutsumman av det hela är väl att jag tycker det är bäst att avsluta allt sådant här INNAN någon av oss ens träffar någon ny som vi blir intresserade av. Det är så jag tycker. Och eftersom sådant kan ske närsom helst (även om det är allra högst osannolikt för mig), så vore det väl förstås bäst att allra helst låta bli helt och hållet och vara intima på det här sättet framöver. Hm. Det är så jag tänker iallafall. Får se hur det kommer gå med det. Fast samtigt är det ju inte så att jag gör något fel på något sätt. Låter ju nästan annars som det.. Jag är fri att göra vad jag vill, precis som han. Det är bara just det där...att eftersom det nog inte kan bli något mer än det här så är det kanske bättre att låta bli. För vi vill väl (åtminstone jag) hitta någon som man kan få allt med, och inte bara älskog och särboskap. Så då är väl det bästa att  lösgöra sig och göra sig totalt fri. För att ha möjlgheten att ta emot någon ifall denna någon emot alla odds skulle dyka upp och passa den rollen .

Lite svamligt det här. Men jag är så trött så ögonen närmast står i kors.

En liten sak till. Min lilla minsting betedde sig lite oväntat igår när exet var här. När jag skulle borsta hennes tänder och som vanligt skulle sätta henne på mitt knä på det sätt vi brukar göra, så envisades hon med att hålla fast honom i armen och hålla honom emot sig själv och mig. Lite märkligt. Ingen av oss visste väl riktigt vad vi skulle säga. Ännu mindre när hon dessutom utöver detta började tjata några gånger om att vi skulle kyssa varann. Det blev lite lagom pinsamt sådär. Vet inte vad hon har för tankar om det hela. Att få ihop oss igen?

Jaja. Se ungar...Nu ska jag sluta mitt svammel iallafall.

Att stå mitt imellan….

Och så har man hamnat där igen. Frågade exA (barnens pappa) en dag om ett ljud som kom från bilen. Avskyr egentligen att behöva be om hjälp, men ibland har nöden ingen lag. Inte var det heller någon stor sak jag bad om. Frågade bara om han hade en aning om jag behövde vara orolig för ett visst knackande ljud ifrån bilen och kanske lämna in på verkstad för att undersöka vidare. Tänkte att det räckte att han stående ifrån sin dörr kanske bara kunde säga vad han trodde, men istället grabbade han snabbt kläderna och ville kolla i motorhuven och konstaterade sedan snabbt att olja fattades. Förvisso kände jag mycket väl till att bilen läcker olja. Men då jag fyllt på den bara några veckor tidigare så trodde jag inte det var behov av det så snart igen, och hade inte ens tänkt tanken att ljudet kunde ha med det att göra. Efter att exA sedan frågat mig om jag visste vilken olja jag skulle ha, vilket jag inte visste, så erbjöd han sig att följa med i bilen bort till macken. Så off we went...och efter att han kollat lite i instruktionsbilen, förhört mig om tidigare olja och oljebyte så valde han ut en ganska billig olja. (Om nu något i oljeväg kan kallas billigt). Vi snackade lite om saken. Han förklarade att jag inte kunde byta tillbaks till annan finare olja efter denna olja, men att det ju inte fanns någon mening med att köpa dyrare olja när bilen är så gammal, och läcker så mycket olja. Det blir bara som att kasta pengarna i sjön, och det vill man ju inte göra. Eftersom jag visste att exsambon (exB) hade använt någon finare och dyrare olja så förstod jag att det inte var samma. Så därför förhörde jag mig noggrant om det verkligen var okey för bilen att blanda i denna enklare och billigare. Men jodå. Åt det hållet var det helt lugnt menade han på. Men det skulle inte finnas någon återvändo utan jag var tvungen att därefter fortsätta med samma sort. Så därför blev det så. Den billigare oljan. Oljudet försvann omedelbart efteråt. Skönt. Allt frid och fröjd....trodde jag.


 Nu igår, en till två veckor efter påfyllandet av den "billiga" oljan, råkade jag förstås nämna detta i samtal med exB. Och vad händer om inte att han givetvis har en helt annan uppfattning om det hela. Förvisso stod jag där som det stora frågetecknet jag kände mig som och kom inte ens ihåg vad typen av den olja hette som jag och exA köpt, och orkade inte för stunden springa ut i bilen och kolla på förpackningen vad det stod. Men jag talade om precis vad exA sagt och att oljan var en billigare och enklare olja. ExB hävdade istället att ifall det var en speciell olja jag köpt (olja X kan vi kalla det för enkelhets skull) så kunde hela bilen bli förstörd. Jahopp....vad kul att höra det. Men det var ingen fara, jag kunde bara byta tillbaks till en finare sort. Fanns billigare finare sorter på Biltema menade han på. Jaha. Men exA hade ju sagt att det inte fanns någon återvändo, men jo då så farligt var det inte menade exB på, bara jag bytte nu och inte hällde i något mer utan slängde resterande. Hm. Jag och exA hade ju ändå hävt rätt rejält mycket i. Så här står man och kan inte ett dugg om saken. Och sådana där saker vet jag är superkänsliga saker för killar (har ju fått viss erfarenhet efter ett antal förhållanden). Tror man inte omedelbart på ens kille när det gäller sådana här bilsaker så är det kört. Spelar ingen roll om det så är en expert inom ämnet som sagt något annat.....man ska alltid lita på sin kille ändå! Även om man inte gör det. Nu är förvisso bägge dessa bara exare och inte längre pojkvänner till mig. Tack och lov, annars hade jag legat risigt till. Men likförbannat blev jag en aningens nervös när jag stod där med exB i luren och han hävdade nästan motsatsen till vad exA sagt. Hjälp tänkte jag snabbt.....vem ska jag tro på??!!  Ingen utav dom har jobbat med bilar, och ingen av dom kan jag påstå verkar ha mer eller mindre erfarenhet än den andra. Möjligtvis skulle jag gissa att exA är ett strå vassare i kunnandet om bilar, motorer och dylikt. Och jag vet att exB är en aningens överpetig med saker ibland och många gånger kräver finare än vad som behövs. Försökte nervöst förklara för exB vilken sits han försatt mig i och hoppades så mycket jag bara orkade att han inte skulle ta illa vid sig. Jag är inte kunnig alls i ämnet, och nu står två personer och säger motsatta saker till mig. Hur ska jag veta vem som har rätt??! Kunde han förstå dilemmat.... Hm. Han visade i alla fall ingen tjurighet men det där vet jag sen förr går inte att lita på. Utan det har ändå hänt i flera förhållanden att man fått hört sådant där flera år efteråt.


Det slutade med att jag sa att jag ville höra från fler håll vilken sida andra väljer innan jag kunde veta vem jag skulle våga lita på. Jag ska därför ringa bilverkstan som har hand om mitt bilmärke. *sucka* Så får vi se. Och så håller jag bara tummarna så hårt jag kan för att jag inte ska behöva höra detta i åratal efteråt från exB om att jag minsann inte litade......bla bla bla. *stön*. Och så håller jag även tummarna för att exA inte får nys om att jag bytt olja igen ifall det slutar med det, för då får jag väl i flera år framöver höra därifrån att jag litade minsann inte på.....bla bla bla. *urk*


Som att välja mellan pest eller kolera.


Smärtsamma känslor

Pratade med exsambon igår, och idag har jag ett antal gånger fått trängt undan tårarna i bilen på väg till jobbet. Varför jag är så labil idag vet jag egentligen inte. Kanske var det på grund av samtalet, eller kanske det faktum att jag sovit på tok för lite på sistone vilket jag ju av erfarenhet vet väldigt lätt leder in mig i depression och dysterhet.


Samtalet var det egentligen inget speciellt med. Inga hård ord eller något sådant. Vet däremot knappt inte längre vad jag ska prata med honom om. Han är en sådan person som knappt aldrig frågar något själv så därför blir det lätt att det mest blir frågor från mig. Sådan var han även innan vi blev tillsammans ska jag kanske tillägga. Ett utav de saker jag tyvärr inte såg upp med.


Hur som helst så frågade jag honom därför hur det gått på dansen några dagar innan, men kände nästan lika snabbt som jag ställt frågan att jag egentligen inte vill veta. Det är ett av de ämnen jag tycker är lite jobbigt att prata med honom om. Förmodligen för att det väl blivit känsligt pga att just dansen blev en sådan besvikelse med honom. Han svarade förstås att den gått bra men även om vilka funderingar och planer han hade om dansen framöver. Han hade tydligen planer på att börja dansa tre gånger i veckan, varav en dubbellektion vid ett av tillfällena. Jag bara baxnade. Under tiden vi var tillsammans hade han på sin höjd en danskurs i veckan, och trots att det inte var fler så var det ändå stora problem för honom att bara komma iväg på den. Antingen kände han sig lite för förkyld, eller så var han för trött, eller så hade han ont någonstans eller så....ja så där höll det på med den ena ursäkten efter den andra. Inte att han på något sätt behövde ursäkta sig inför mig. Jag brydde mig ju varken om han dansade eller inte. Han dansade ju inte i min grupp eller ens samtidigt. Jag hade ju inte kommit så långt ännu. Dansen var något han hållit på med sedan länge innan han ens träffade mig och något han själv valde att hålla på med och drog in mig i också. Så av den anledningen att han inte visade så jättestort intresse av dansen när vi var tillsammans, känns det ganska tydligt för mig att han plötsliga infall till att vilja lägga ner så ofantligt mycket tid till detta måste bero på att han är ute efter att hitta någon. Att han är på jakt med andra ord. Samma intresse för dansen har han ju även haft många perioder innan vi blev ett par, då han var singel. Hm och nu när jag skriver det här så förklarar ju det även ett och annat för mig idag om varför han hade sådant brinnande intresse för detta många perioder innan han träffade mig, och nu efter. På samma sätt som han visade ett ganska stort intresse för nätdejting och att bjuda hem var och varannan tjej på fika som han fick kontakt med innan vi blev ett par. Ja jag var även en av dessa som blev hembjuden på fika även om jag drog till med ena ursäkten efter den andra och aldrig kom. Kände mig ju mest bara som en i högen. Istället tog det 5 år och att han lugnat ner sig betydligt på det där hembjudandet innan jag gick med på att träffas. Då när han inte verkade vara intresserad av ett tjog andra samtidigt. Lite mer speciell än så vill man ju känna sig.


Jaja. Nu kom jag på avvägar.   


Förvisso är det väl helt förståeligt att han vill ut och dansa en massa nu. Är man singel så känner man väl ofta en längtan efter att hitta någon. Det gör ju även jag. Och killar är ju inte direkt kända för att lägga sig på sofflocket och ta det lugnt efter en separation för att komma över det som skett. Så egentligen borde det väl närmast vara väntat. Det känns bara ledsamt och jobbigt för mig att höra. Jag är helt på det klara med att han säkert vill ha någon om inte nu, så snart åtminstone. Och han har verkligen sin fulla frihet att göra precis vad han vill. Har givetvis inte sagt något som helst vare sig om vilka tankar jag fick om hans dansplaner, vad jag tycker om det, eller något annat. Mitt svar var bara ett "jaha"....och sen snabbt in på nästa ämne. Allt detta är bara en reaktion inuti mig själv. Det känns jobbigt som sjutton helt enkelt. Jag vill inte veta så detaljerat om hur han lever. Jag vill inte veta när / om han är på jakt. Det är för smärtsamt att tänka på. Det räcker att jag ändå inser att han troligtvis söker (eller önskar finna någon) i mindre eller större skala. Det gör väl de flesta singlar. Mer än så vill inte jag känna till. Av den anledningen har jag även undvikit att ringa honom på sena helgkvällar ända sedan vi flyttade isär. För jag vill inte mötas av en tyst telefon och insikt om att han säkert är på krogen och dansar och "raggar" . Jag vill inte veta och jag behöver inte veta heller.


Med detta menar jag inte att han gjort något fel. Det var ju jag som lett in oss på samtalet om hans dans och eftersom han tydligen gått och funderat och börjat planera för detta så berättade han förstås. Inget konstigt med det. Bara jag som är lite småirriterad på mig själv för att jag råkade leda in oss på det ämnet. Samtidigt är det ganska många saker som jag numera kan tycka känns jobbigt att prata med honom om. Hans lägenhet känns inget kul heller att prata om. Det påminner mig bara om vår isärflyttning och det som hänt. Det känns jobbigt det med. Och vad finns då kvar att fråga honom om. Hans jobb kan jag förvisso prata om. Det gör inte ont,  men det är istället så tråkigt så nästan klockarna stannar eftersom det är ett jobb jag inte är det minsta insatt i. Tekniska detaljer och annat som jag inte kan ett dyft om.


Hela händelsen har därför gjort att jag på morgonen för första gången funderat på om det kanske vore bättre att klippa kontakten helt. Inte för att vi har mycket kontakt idag. Men även om den är liten, så verkar den lilla kontakten mest göra ont. Samtidigt känns det så definitivt. Jag har nästan alltid fortsatt vara vän med exare, och kontakten har antingen varit rätt intensiv rätt länge efteråt, eller på ett naturligt sätt gradvis minskat ner. Det sätt som våran brytning hittills gått till på har jag aldrig varit med om förut.


Har så blandade känslor. På ett sätt vill jag ju verkligen ha fortsatt kontakt och vara vänner, men på ett annat sätt känns det för smärtsamt. Och vad har vi att prata om ifall man skulle undvika alla "jobbiga" ämnen?


Handlingars betydelse...

Såg idag någon som skrivit ett väldigt bra inlägg inne på ett forum. Några rader som jag nog tycker var väldigt kloka Dessa raders innebörd tyckte jag också var så passande med tanke på vad jag skrev i mitt förra inlägg, där jag beskrev några beteenden som mitt ex hade och som jag tyckte talade sitt tydliga språk. Så även om han i efterhand försökte förklara bort saker han gjort så gick det ändå inte att tro på det eftersom hela hans beteende både innan han pratade med mig och efteråt tydde på något helt annat. Och jag valde att tro på och gå på vad hans beteende sa mig. Och jag tänkte även som så att även om det var som han sa till mig.....så skulle det ju istället innebära att han var ganska hänsynslös och oempatisk i sitt beteende.  Och jag vet just inte vilket som är värst....Vem vill vara tillsammans med någon som med flit trycker ner en och får en att känna sig värdelös med sig själv . Det är iallafall inte riktigt så jag ser på kärlek.


Hur som helst. Dessa rader läste jag:

"Det praktiska med att tycka om det som är "inuti" någon är ju att man kan hitta på själv vad det är och intala sig att han/hon är si och så innerst inne. Men tyvärr är det ju det som är "utanpå" man får leva med. En människa är ju också (eller kanske framförallt) sina handlingar. Om en människa handlar hänsynslöst hjälper det inte om h*n är "snäll innerst inne". När man lever med en annan människa lever man med det som den personen gör och säger och med hur h*n agerar i relation till andra människor. Idéer om hur någon "egentligen" är har mest som funktion att få en att blunda för verkligheten."

Och ursäkta till personen som skrivit detta, att jag kopierade det hit rakt av till min blogg. Men det var så bra skrivet tycker jag.


RSS 2.0